نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصفری, سحرfa_IR
dc.contributor.authorهاشمیان, فرشادfa_IR
dc.contributor.authorرستگار, حسینfa_IR
dc.contributor.authorقمی, مهنازfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:21:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:21:47Z
dc.date.available1399-08-21T23:21:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:21:47Z
dc.date.issued2018-12-01en_US
dc.date.issued1397-09-10fa_IR
dc.identifier.citationصفری, سحر, هاشمیان, فرشاد, رستگار, حسین, قمی, مهناز. (1397). ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪه ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮین در بافت عضلانی ﻣﺎﻫﯽ‌ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ به روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻ. فصلنامه علوم پزشکی, 28(4), 290-296. doi: 10.29252/iau.28.4.290fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.4.290
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1489-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493410
dc.description.abstractسابقه و هدف: ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮین که دارای اثرات درمانی ﺿﺪ ﻗﺎرچی است، ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻏﯿﺮ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ در ﭘﺮورش آﺑﺰیﺎن مورد استفاده قرار می­گیرد. از آنجایی که این ماده تراتوژن است، نظارت بر عدم مصرف آن ضروری به نظر می­رسد. هدف از مطالعه حاضر، اندازه گیری میزان احتمالی ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮیﻦ باقی مانده در ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ ﻣﻮﺟﻮد در ﺑﺎزار تهران ﺗﻮﺳﻂ روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻ (HPLC) بود. روش بررسی: ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ حاضر به روش ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮔﯿﺮی ﺗﺼﺎدﻓﯽ بر روی 42 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمانی با میانگین وزنی 850 تا 1000 گرم که از بازارنقاط مختلف تهران در تابستان 1396 خریداری شدند، انجام شد. پس از جداسازی فیله های مورد نظر، نمونه ها تا زمان آنالیز، در دمای 20- درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. پس از انجام مراحل استخراج، مخلوط حاصل حاوی لوکومالاشیت گرین احتمالی بود که پس از اکسیداسیون آن به مالاشیت گرین، نمونه به دستگاه HPLC تزریق و آنالیز شد. یافته­ها: در بررسی 42 نمونه ، 3 مورد آلودگی (1/7 %) در محدوده غلظتی ppb91-78 گزارش شد. نتیجه­ گیری: با توجه نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر و سایر مطالعات، مالاشیت‏گرین نه تنها درایران، بلکه در بسیاری از کشورها همچنان به صورت غیرقانونی استفاده می‏شود. هر چند، بر اساس مطالعات پیشین، به نظر می رسد که میزان مصرف آن در صنعت آبزیان کشور رو به کاهش است. لذا، پیشنهاد می­شود با ارتقای سیستم­های نظارتی در صنعت پرورش آبزیان، از مواد جایگزین استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent154
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.4.290
dc.subjectمالاشیت گرینfa_IR
dc.subjectماهی قزل آلای رنگین کمانیfa_IR
dc.subjectکروموتوگرافی مایع با کارآیی بالاfa_IR
dc.subjectداروسازيfa_IR
dc.titleﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪه ﻣﺎﻻﺷﯿﺖ ﮔﺮین در بافت عضلانی ﻣﺎﻫﯽ‌ﻫﺎی قزل آلای رنگین کمانی ﭘﺮورﺷﯽ به روش ﮐﺮوﻣﺎﺗﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺎیﻊ ﺑﺎ ﮐﺎرایﯽ ﺑﺎﻻfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeبنياديfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری داروسازی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage290
dc.citation.epage296


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد