نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوری دلویی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorعرب پوز, مائدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:21:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:21:45Z
dc.date.available1399-08-21T23:21:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:21:45Z
dc.date.issued2018-12-01en_US
dc.date.issued1397-09-10fa_IR
dc.identifier.citationنوری دلویی, محمدرضا, عرب پوز, مائده. (1397). میانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان. فصلنامه علوم پزشکی, 28(4), 259-269. doi: 10.29252/iau.28.4.259fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.4.259
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1484-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493406
dc.description.abstractسابقه و هدف: سرطان از جمله بیماری‌های پیچیده­ای است که در بروز آن مجموعه­ای از عامل‌های ژنتیکی و محیطی مشارکت دارند. تغذیه از جمله عامل‌های محیطی است که به سهم خود می‌تواند از بروز سرطان و بیماری‌های دیگر پیشگیری کرده یا موجب آن‌ها شود. هر یک از اجزاء رژیم غذایی در مهار رشد سلول‌های توموری، سازوکاری را به‌کار می­گیرند و یا در مسیرهای علامت رسانی (signaling) سلول با مولکول‌های دیگر میانکنش برقرار می‌کنند. در این مقاله مروری، مباحث "ژنومیک تغذیه­ای" و "ژنتیک تغذیه­ای" مطرح شده است. "ژنومیک تغذیه­ای" اثر تغذیه بر روی بیان ژن و در نتیجه بر روی پروتئوم و متابولوم را بررسی می‌کند. ژنتیک تغذیه­ای اثر واریانت‌های ژنی در پاسخ به مواد غذایی در افراد را مطالعه می‌کند، به نحوی که واریانت‌های ژنی در افراد می‌تواند پاسخ آن‌ها به مواد غذایی را تغییر دهد. هم‌چنین اجزاء غذایی می‌توانند موجب تغییرات اپی ژنتیکی و درنتیجه تغییر بیان ژن شوند. نشان داده شده است که تغذیه بر طول تلومر کروموزوم ها نیز اثر می‌گذارد.  fa_IR
dc.format.extent280
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.28.4.259
dc.subjectسرطانfa_IR
dc.subjectژنتیک تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectژنومیک تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectتغییرات اپی‌ژنتیکیfa_IR
dc.subjectژنتيكfa_IR
dc.titleمیانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای ژنتیک مولکولی پزشکی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage259
dc.citation.epage269


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد