میانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان
(ندگان)پدیدآور
نوری دلویی, محمدرضاعرب پوز, مائدهنوع مدرک
Textمروري
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: سرطان از جمله بیماریهای پیچیدهای است که در بروز آن مجموعهای از عاملهای ژنتیکی و محیطی مشارکت دارند. تغذیه از جمله عاملهای محیطی است که به سهم خود میتواند از بروز سرطان و بیماریهای دیگر پیشگیری کرده یا موجب آنها شود. هر یک از اجزاء رژیم غذایی در مهار رشد سلولهای توموری، سازوکاری را بهکار میگیرند و یا در مسیرهای علامت رسانی (signaling) سلول با مولکولهای دیگر میانکنش برقرار میکنند. در این مقاله مروری، مباحث "ژنومیک تغذیهای" و "ژنتیک تغذیهای" مطرح شده است. "ژنومیک تغذیهای" اثر تغذیه بر روی بیان ژن و در نتیجه بر روی پروتئوم و متابولوم را بررسی میکند. ژنتیک تغذیهای اثر واریانتهای ژنی در پاسخ به مواد غذایی در افراد را مطالعه میکند، به نحوی که واریانتهای ژنی در افراد میتواند پاسخ آنها به مواد غذایی را تغییر دهد. همچنین اجزاء غذایی میتوانند موجب تغییرات اپی ژنتیکی و درنتیجه تغییر بیان ژن شوند. نشان داده شده است که تغذیه بر طول تلومر کروموزوم ها نیز اثر میگذارد.
کلید واژگان
سرطانژنتیک تغذیهای
ژنومیک تغذیهای
تغییرات اپیژنتیکی
ژنتيك
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-011397-09-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دکترای ژنتیک مولکولی پزشکی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهراندانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1023-59222008-3386




