نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهاجری, داریوشfa_IR
dc.contributor.authorدوستار, یوسفfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:21:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:21:34Z
dc.date.available1399-08-21T23:21:34Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:21:34Z
dc.date.issued2012-02-01en_US
dc.date.issued1390-11-12fa_IR
dc.identifier.citationمهاجری, داریوش, دوستار, یوسف. (1390). اثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی. فصلنامه علوم پزشکی, 21(4), 251-261.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-523-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493387
dc.description.abstractسابقه و هدف: سیسپلاتین به‌عنوان یک داروی ضدسرطانی مهم، برای کبد به شدت سمّی می‌باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات محافظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در برابر سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش‌صحرایی می‌باشد. روش بررسی: 40 سر موش صحرایی نر ویستار به‌طور تصادفی در پنج گروه هشت‌تایی، شامل 1- شاهد سالم، 2-شاهد مسموم 3-شاهد مثبت، 4 و 5-تیمار با عصاره، توزیع گردیدند. سیسپلاتین ( 4/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) روزانه و به مدت 8 هفته به‌صورت داخل صفاقی به گروه‌های 2 تا 5 تزریق شد. هم‌زمان، به گروه‌های‌ 1 و 2 نرمال سالین (10 میلی‌لیتر بر کیلوگرم)، به گروه 3 سیلیمارین (50 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و به گروه‌های 4 و 5، عصاره الکلی کلاله زعفران (به ترتیب 40 و 80 میلی‌گرم بر کیلوگرم) گاواژ گردید. در پایان، سطح سرمی شاخص‌های آسیب کبد و عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها در هموژنات بافت کبد موش‌ها مورد سنجش قرار گرفت. آسیب‌شناسی بافتی نیز جهت ارزیابی درجات مختلف آسیب‌‌ کبد انجام شد. یافته‌ها: در موش‌های دریافت کننده سیسپلاتین، عصاره الکلی کلاله زعفران و سیلیمارین، به‌طور معنی‌داری میزان آنزیم‌های شاخص عملکرد کبد و بیلی‌روبین تام را کاهش و سطوح آلبومین و پروتئین تام سرم را افزایش دادند. در این موش‌ها، عصاره و سیلیمارین به طور معنی‌داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی‌اکسیدان‌ها را به صورت وابسته به دوز افزایش دادند. در آسیب‌شناسی بافتی، سیلیمارین و عصاره الکلی کلاله زعفران، آسیب‌ کبدی ناشی از سیسپلاتین را بهبود بخشیدند، به‌طوری ‌که تغییرات بافتی در توافق با یافته‌های بیوشیمیایی بودند. نتیجه‌گیری: عصاره کلاله زعفران احتمالاً با خواص آنتی‌اکسیدانی خود، کبد موش‌های صحرایی را در برابر اثرات توکسیک سیسپلاتین محافظت می‌کند.fa_IR
dc.format.extent454
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectسیسپلاتینfa_IR
dc.subjectسمیّت کبدیfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectپاتولوژيfa_IR
dc.titleاثرات حفاظتی عصاره الکلی کلاله زعفران در مقابل سمیّت کبدی سیسپلاتین در موش صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeموردي- شاهديfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریزfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage251
dc.citation.epage261


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد