نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاردشیری لاجیمی, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorرضایی طاویرانی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, صدیقه ساداتfa_IR
dc.contributor.authorانتظاری, ملیحهfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی, سید محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:20:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:20:52Z
dc.date.available1399-08-21T23:20:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:20:52Z
dc.date.issued2013-09-01en_US
dc.date.issued1392-06-10fa_IR
dc.identifier.citationاردشیری لاجیمی, عبدالرضا, رضایی طاویرانی, مصطفی, احمدی, صدیقه سادات, انتظاری, ملیحه, مهدوی, سید محمد. (1392). مطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا. فصلنامه علوم پزشکی, 23(3), 190-195.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-705-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493321
dc.description.abstractسابقه و هدف:  استفاده دارویی از گیاهان سابقه‌ای طولانی دارد و با آشکار شدن اثرات جانبی داروهای شیمیایی بشر به استفاده از منابع طبیعی جهت تهیه داروها روی آورد. در این تحقیق، اثرات ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی مورد بررسی قرار گرفت و همچنین اثرات آن با آنتی بیوتیک تتراسیکلین نیز مقایسه شد.روش بررسی: در این تحقیق بنیادی-کاربردی، پس از تهیه عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا از بخش‌های برگ و میوه، غلظت‌های مختلفی از آنها به صورت استریل شده و استریل نشده تهیه شد. باکتری‌های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی پس از تعیین رقت و شمارش کلنی در محیط‌های حاوی عصاره با غلظت‌های مشخص کشت داده شدند. اثرات آنها بر روی رشد باکتری‌ها پس از 24 ساعت به روش کدورت سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته‌ها: عصاره گیاه از رشد باکتری تا حدود 80% نسبت به کنترل 100% جلوگیری کرد و اثر مهاری عصاره در غلظت‌های پایین حتی از آنتی بیوتیک تتراسیکلین بیشتر بود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا می‌تواند کاندیدای مناسبی جهت جایگزینی و یا به عنوان مکمل برای آنتی‌بیوتیک‌ها جهت درمان عفونت‌های باکتریایی باشد.fa_IR
dc.format.extent456
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectعصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتاfa_IR
dc.subjectاشریشیاکولیfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوس آرئوسfa_IR
dc.subjectخواص ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectژنتيكfa_IR
dc.titleمطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeبنياديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue3
dc.citation.spage190
dc.citation.epage195


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد