مطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا
(ندگان)پدیدآور
اردشیری لاجیمی, عبدالرضارضایی طاویرانی, مصطفیاحمدی, صدیقه ساداتانتظاری, ملیحهمهدوی, سید محمدنوع مدرک
Textبنيادي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: استفاده دارویی از گیاهان سابقهای طولانی دارد و با آشکار شدن اثرات جانبی داروهای شیمیایی بشر به استفاده از منابع طبیعی جهت تهیه داروها روی آورد. در این تحقیق، اثرات ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی مورد بررسی قرار گرفت و همچنین اثرات آن با آنتی بیوتیک تتراسیکلین نیز مقایسه شد.روش بررسی: در این تحقیق بنیادی-کاربردی، پس از تهیه عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا از بخشهای برگ و میوه، غلظتهای مختلفی از آنها به صورت استریل شده و استریل نشده تهیه شد. باکتریهای استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی پس از تعیین رقت و شمارش کلنی در محیطهای حاوی عصاره با غلظتهای مشخص کشت داده شدند. اثرات آنها بر روی رشد باکتریها پس از 24 ساعت به روش کدورت سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافتهها: عصاره گیاه از رشد باکتری تا حدود 80% نسبت به کنترل 100% جلوگیری کرد و اثر مهاری عصاره در غلظتهای پایین حتی از آنتی بیوتیک تتراسیکلین بیشتر بود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا میتواند کاندیدای مناسبی جهت جایگزینی و یا به عنوان مکمل برای آنتیبیوتیکها جهت درمان عفونتهای باکتریایی باشد.
کلید واژگان
عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتااشریشیاکولی
استافیلوکوکوس آرئوس
خواص ضد میکروبی
ژنتيك
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-09-011392-06-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهرانمرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران
دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد پزشکی تهران
دانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران
شاپا
1023-59222008-3386




