نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیوایی, علیfa_IR
dc.contributor.authorشهبازی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorغلامی, افسانهfa_IR
dc.contributor.authorکیانوش پور, پرهامfa_IR
dc.contributor.authorمسجدیان جزی, فرامرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:19:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:19:20Z
dc.date.available1399-08-21T23:19:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:19:20Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationشیوایی, علی, شهبازی, شهلا, غلامی, افسانه, کیانوش پور, پرهام, مسجدیان جزی, فرامرز. (1398). بررسی شیوع ژن‌های مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونه‌های غذایی و بالینی. فصلنامه علوم پزشکی, 29(4), 322-328. doi: 10.29252/iau.29.4.322fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.29.4.322
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1686-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493171
dc.description.abstractسابقه و هدف: لیستریوزیس می­تواند برای گروه­های آسیب پذیر جامعه کشنده باشد. این بیماری در سال­های اخیر به دلیل مصرف گسترده محصولات لبنی و گوشتی شیوع زیادی پیدا کرده است. اطلاعات کمی در مورد حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی لیستریا مونوستیوژنز در جامعه ایران وجود دارد و بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی سویه­های لیستریا مونوسیتوژنز جداشده از منابع بالینی و محیطی مختلف انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه، 55 ایزوله از نظر حساسیت آنتی بیوتیکی  به روش انتشار دیسک در آگار و الگوی ژنی از طریق واکنش زنجیره­ای پلیمریزاسیون (PCR) مورد بررسی قرار گرفت.  یافته ­ها: 91 درصد از سویه­ها مقاوم به استرپتومیسین و 83 درصد مقاوم به آنتی بیوتیک کوتریماکسازول بودند. فراوانی ژن­های  ermA، ermB، strA ، tetA، tetS و ermC  به ترتیب 9۰/5۰ ٪ (۵5/۲۸) ، 81/21٪ (55/12)، 0۹/89٪ (۵۵/۴۹)، 0٪ (۵۵/۰)، ۸۱/۲۱٪ (55/۱۲)  و 0٪ (55/0) بود. نتیجه­ گیری: با توجه به حضور سروگروه­های 1/2c و  1/2aدر بین سویه­های ایزوله شده و همچنین وجود ژن­های مسئول مقاومت آنتی بیوتیکی در این سویه­ها، این ایزوله­ها پتانسیل ایجاد خطرات زیستی و ایجاد بیماری لیستریوزیس را دارند. وجود گستردگی این الگوی ژنی و الگوی مقاومتی تا حدودی می­تواند با مصرف آنتی بیوتیک­ها در طول عمل آوری دامهای غذایی مرتبط باشد و با استفاده از نتایج این مطالعه می­توان نحوه و میزان مصرف آنتی بیوتیکهای دامی را مدیریت کرد.fa_IR
dc.format.extent341
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.29.4.322
dc.subjectلیستریوزیسfa_IR
dc.subjectلیستریا مونوسیتوژنزfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکیfa_IR
dc.subjectواکنش زنجیره‌ای پلیمریزاسیون (PCR)fa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleبررسی شیوع ژن‌های مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونه‌های غذایی و بالینیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeنيمه تجربيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای باکتری شناسی،گروه میکروب شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی،گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage322
dc.citation.epage328


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد