| dc.contributor.author | شیوایی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهبازی, شهلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | غلامی, افسانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیانوش پور, پرهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | مسجدیان جزی, فرامرز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:19:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:19:20Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:19:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:19:20Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شیوایی, علی, شهبازی, شهلا, غلامی, افسانه, کیانوش پور, پرهام, مسجدیان جزی, فرامرز. (1398). بررسی شیوع ژنهای مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای غذایی و بالینی. فصلنامه علوم پزشکی, 29(4), 322-328. doi: 10.29252/iau.29.4.322 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.29252/iau.29.4.322 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1686-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493171 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: لیستریوزیس میتواند برای گروههای آسیب پذیر جامعه کشنده باشد. این بیماری در سالهای اخیر به دلیل مصرف گسترده محصولات لبنی و گوشتی شیوع زیادی پیدا کرده است. اطلاعات کمی در مورد حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی لیستریا مونوستیوژنز در جامعه ایران وجود دارد و بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی سویههای لیستریا مونوسیتوژنز جداشده از منابع بالینی و محیطی مختلف انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه، 55 ایزوله از نظر حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک در آگار و الگوی ژنی از طریق واکنش زنجیرهای پلیمریزاسیون (PCR) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: 91 درصد از سویهها مقاوم به استرپتومیسین و 83 درصد مقاوم به آنتی بیوتیک کوتریماکسازول بودند. فراوانی ژنهای ermA، ermB، strA ، tetA، tetS و ermC به ترتیب 9۰/5۰ ٪ (۵5/۲۸) ، 81/21٪ (55/12)، 0۹/89٪ (۵۵/۴۹)، 0٪ (۵۵/۰)، ۸۱/۲۱٪ (55/۱۲) و 0٪ (55/0) بود.
نتیجه گیری: با توجه به حضور سروگروههای 1/2c و 1/2aدر بین سویههای ایزوله شده و همچنین وجود ژنهای مسئول مقاومت آنتی بیوتیکی در این سویهها، این ایزولهها پتانسیل ایجاد خطرات زیستی و ایجاد بیماری لیستریوزیس را دارند. وجود گستردگی این الگوی ژنی و الگوی مقاومتی تا حدودی میتواند با مصرف آنتی بیوتیکها در طول عمل آوری دامهای غذایی مرتبط باشد و با استفاده از نتایج این مطالعه میتوان نحوه و میزان مصرف آنتی بیوتیکهای دامی را مدیریت کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 341 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.29252/iau.29.4.322 | |
| dc.subject | لیستریوزیس | fa_IR |
| dc.subject | لیستریا مونوسیتوژنز | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت آنتی بیوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | واکنش زنجیرهای پلیمریزاسیون (PCR) | fa_IR |
| dc.subject | ميكروبيولوژي | fa_IR |
| dc.title | بررسی شیوع ژنهای مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای غذایی و بالینی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | نيمه تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترای باکتری شناسی،گروه میکروب شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی،گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 322 | |
| dc.citation.epage | 328 | |