بررسی شیوع ژنهای مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونههای غذایی و بالینی
(ندگان)پدیدآور
شیوایی, علیشهبازی, شهلاغلامی, افسانهکیانوش پور, پرهاممسجدیان جزی, فرامرزنوع مدرک
Textنيمه تجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: لیستریوزیس میتواند برای گروههای آسیب پذیر جامعه کشنده باشد. این بیماری در سالهای اخیر به دلیل مصرف گسترده محصولات لبنی و گوشتی شیوع زیادی پیدا کرده است. اطلاعات کمی در مورد حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی لیستریا مونوستیوژنز در جامعه ایران وجود دارد و بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی و الگوی مقاومت ژنی سویههای لیستریا مونوسیتوژنز جداشده از منابع بالینی و محیطی مختلف انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه، 55 ایزوله از نظر حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک در آگار و الگوی ژنی از طریق واکنش زنجیرهای پلیمریزاسیون (PCR) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: 91 درصد از سویهها مقاوم به استرپتومیسین و 83 درصد مقاوم به آنتی بیوتیک کوتریماکسازول بودند. فراوانی ژنهای ermA، ermB، strA ، tetA، tetS و ermC به ترتیب 9۰/5۰ ٪ (۵5/۲۸) ، 81/21٪ (55/12)، 0۹/89٪ (۵۵/۴۹)، 0٪ (۵۵/۰)، ۸۱/۲۱٪ (55/۱۲) و 0٪ (55/0) بود.
نتیجه گیری: با توجه به حضور سروگروههای 1/2c و 1/2aدر بین سویههای ایزوله شده و همچنین وجود ژنهای مسئول مقاومت آنتی بیوتیکی در این سویهها، این ایزولهها پتانسیل ایجاد خطرات زیستی و ایجاد بیماری لیستریوزیس را دارند. وجود گستردگی این الگوی ژنی و الگوی مقاومتی تا حدودی میتواند با مصرف آنتی بیوتیکها در طول عمل آوری دامهای غذایی مرتبط باشد و با استفاده از نتایج این مطالعه میتوان نحوه و میزان مصرف آنتی بیوتیکهای دامی را مدیریت کرد.
کلید واژگان
لیستریوزیسلیستریا مونوسیتوژنز
مقاومت آنتی بیوتیکی
واکنش زنجیرهای پلیمریزاسیون (PCR)
ميكروبيولوژي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-011398-09-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایراندانشجوی دکترای باکتری شناسی،گروه میکروب شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی،گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
کارشناسی ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
استادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




