| dc.contributor.author | خنافری, آنیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | داودی راد, پریچهر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهرابیان, صدیقه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:18:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:18:48Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:18:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:18:48Z | |
| dc.date.issued | 2013-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خنافری, آنیتا, داودی راد, پریچهر, مهرابیان, صدیقه. (1391). رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتی. فصلنامه علوم پزشکی, 22(4), 279-287. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-624-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493113 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: Pseudomonas aeruginosa باکتری فرصت طلب بیمارستانی با توانایی تولید رنگدانههای فلورسنت چون پیوردین، پیوروبین و غیرفلورسنتی پیوسیانین میباشد. هدف از انجام این تحقیق تحریک تولید رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر جهت شناسایی سریع باکتری فوق در مواد غذایی و بهداشتی است.
روش بررسی: در این تحقیق از غلظتهای مختلف سولفات کادمیوم جهت تحریک تولید رنگدانه فلورسنت پیوردین استفاده گردید. تایید نوع رنگدانه براساس بیشینه جذب و حلالیت در آب، اسید استیک و کلروفورم تعیین شد. الگوی رشد باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه در شرایط بهینه همزدن، دمایی، نوع محیط کشت، منابع کربن و ازت تعیین گردید. رابطه میزان تولید رنگدانه و تعداد باکتری برحسب توده سلولی و میزان جذب محاسبه شد. ردیابی باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه به عنوان بیومارکر در مواد غذایی (ماکارونی، آب سیب) و مواد بهداشتی (مایع دستشویی و ظرف شویی) بررسی و با روش استاندارد مقایسه گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این تحقیق بیشینه جذب نوری رنگدانه استخراج شده را 403 نانومتر و حلالیت آن را در آب و اسید استیک تایید نمود. غلظتهای mM5/0-3/0 سولفات کادمیوم سبب تحریک تولید رنگدانه فلورسنت در باکتری شد. بیشینه تولید رنگدانه فلورسنت برحسب توده سلولی در شرایط دور rpm150، دمای C ° 35 ، حضور کادمیوم mM 5/0، 1% ساکارز و نیترات پتاسیم، mgml-1330 تعیین گردید.
نتیجهگیری: سرعت ردیابی Pseudomonas aeruginosa در مواد غذایی و بهداشتی آلوده به باکتری برحسب توان تولید رنگدانه فلورسنت با شرایط فوق الذکر از 72 ساعت به 20 ساعت، نسبت به روش استاندارد کاهش نشان داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 201 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | Pseudomonas aeruginosa | fa_IR |
| dc.subject | پیوردین | fa_IR |
| dc.subject | بیومارکر | fa_IR |
| dc.subject | ميكروبيولوژي | fa_IR |
| dc.title | رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 279 | |
| dc.citation.epage | 287 | |