نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخنافری, آنیتاfa_IR
dc.contributor.authorداودی راد, پریچهرfa_IR
dc.contributor.authorمهرابیان, صدیقهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:18:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:18:48Z
dc.date.available1399-08-21T23:18:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:18:48Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationخنافری, آنیتا, داودی راد, پریچهر, مهرابیان, صدیقه. (1391). رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتی. فصلنامه علوم پزشکی, 22(4), 279-287.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-624-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493113
dc.description.abstractسابقه و هدف: Pseudomonas aeruginosa باکتری فرصت طلب بیمارستانی با توانایی تولید رنگدانه‌های فلورسنت چون پیوردین، پیوروبین و غیرفلورسنتی پیوسیانین می‌باشد. هدف از انجام این تحقیق تحریک تولید رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر جهت شناسایی سریع باکتری فوق در مواد غذایی و بهداشتی است. روش بررسی: در این تحقیق از غلظت‌های مختلف سولفات کادمیوم جهت تحریک تولید رنگدانه فلورسنت پیوردین استفاده گردید. تایید نوع رنگدانه بر‌اساس بیشینه جذب و حلالیت در آب، اسید استیک و کلروفورم تعیین شد. الگوی رشد باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه در شرایط بهینه همزدن، دمایی، نوع محیط کشت، منابع کربن و ازت تعیین گردید. رابطه میزان تولید رنگدانه و تعداد باکتری برحسب توده سلولی و میزان جذب محاسبه شد. ردیابی باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه به عنوان بیومارکر در مواد غذایی (ماکارونی، آب سیب) و مواد بهداشتی (مایع دستشویی و ظرف شویی) بررسی و با روش استاندارد مقایسه گردید. یافته‌ها: نتایج حاصل از این تحقیق بیشینه جذب نوری رنگدانه استخراج شده را 403 نانومتر و حلالیت آن را در آب و اسید استیک تایید نمود. غلظت‌های mM5/0-3/0 سولفات کادمیوم سبب تحریک تولید رنگدانه فلورسنت در باکتری شد. بیشینه تولید رنگدانه فلورسنت برحسب توده سلولی در شرایط دور rpm150، دمای C‏ ° 35 ، حضور کادمیوم mM 5/0، 1% ساکارز و نیترات پتاسیم، mgml-1330 تعیین گردید. نتیجه‌گیری: سرعت ردیابی Pseudomonas aeruginosa در مواد غذایی و بهداشتی آلوده به باکتری برحسب توان تولید رنگدانه فلورسنت با شرایط فوق الذکر از 72 ساعت به 20 ساعت، نسبت به روش استاندارد کاهش نشان داد.fa_IR
dc.format.extent201
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectPseudomonas aeruginosafa_IR
dc.subjectپیوردینfa_IR
dc.subjectبیومارکرfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleرنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمالfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمالfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمالfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue4
dc.citation.spage279
dc.citation.epage287


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد