رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر در شناسایی سودوموناس در مواد غذایی و بهداشتی
(ندگان)پدیدآور
خنافری, آنیتاداودی راد, پریچهرمهرابیان, صدیقهنوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: Pseudomonas aeruginosa باکتری فرصت طلب بیمارستانی با توانایی تولید رنگدانههای فلورسنت چون پیوردین، پیوروبین و غیرفلورسنتی پیوسیانین میباشد. هدف از انجام این تحقیق تحریک تولید رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر جهت شناسایی سریع باکتری فوق در مواد غذایی و بهداشتی است.
روش بررسی: در این تحقیق از غلظتهای مختلف سولفات کادمیوم جهت تحریک تولید رنگدانه فلورسنت پیوردین استفاده گردید. تایید نوع رنگدانه براساس بیشینه جذب و حلالیت در آب، اسید استیک و کلروفورم تعیین شد. الگوی رشد باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه در شرایط بهینه همزدن، دمایی، نوع محیط کشت، منابع کربن و ازت تعیین گردید. رابطه میزان تولید رنگدانه و تعداد باکتری برحسب توده سلولی و میزان جذب محاسبه شد. ردیابی باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه به عنوان بیومارکر در مواد غذایی (ماکارونی، آب سیب) و مواد بهداشتی (مایع دستشویی و ظرف شویی) بررسی و با روش استاندارد مقایسه گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این تحقیق بیشینه جذب نوری رنگدانه استخراج شده را 403 نانومتر و حلالیت آن را در آب و اسید استیک تایید نمود. غلظتهای mM5/0-3/0 سولفات کادمیوم سبب تحریک تولید رنگدانه فلورسنت در باکتری شد. بیشینه تولید رنگدانه فلورسنت برحسب توده سلولی در شرایط دور rpm150، دمای C ° 35 ، حضور کادمیوم mM 5/0، 1% ساکارز و نیترات پتاسیم، mgml-1330 تعیین گردید.
نتیجهگیری: سرعت ردیابی Pseudomonas aeruginosa در مواد غذایی و بهداشتی آلوده به باکتری برحسب توان تولید رنگدانه فلورسنت با شرایط فوق الذکر از 72 ساعت به 20 ساعت، نسبت به روش استاندارد کاهش نشان داد.
کلید واژگان
Pseudomonas aeruginosaپیوردین
بیومارکر
ميكروبيولوژي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-01-011391-10-12
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمالکارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
شاپا
1023-59222008-3386




