| dc.contributor.author | کمالی, سیدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی خبیر, سیده جیهان | fa_IR |
| dc.contributor.author | کمالی, سیدحمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | تیمورنژاد, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنی رنجبر, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمیان, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خلج, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:17:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:17:52Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:17:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:17:52Z | |
| dc.date.issued | 2015-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کمالی, سیدعلی, حسینی خبیر, سیده جیهان, کمالی, سیدحمید, تیمورنژاد, احمد, حسنی رنجبر, شیرین, کریمیان, سمانه, خلج, علیرضا. (1393). کاربرد اطریفل صغیر و اجزای آن در چاقی. فصلنامه علوم پزشکی, 24(4), 195-202. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-865-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/493021 | |
| dc.description.abstract | اطریفل صغیر یا تری پالا که مرکب از لغت "تری" به معنی سه و "پالا" یعنی میوه است، یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی طب سنتی می باشد. ترکیب اصلی آن شامل سه میوه هلیله و بلیله وآمله است که به مقدار برابر وارد ترکیب می شوند.در این مقاله جستجو درمورد کاربرد اطریفل صغیر و واجزای آن درچاقی برای تمام پی آمدهای حیوانی وانسانی انجام شده است. کتب معتبر طب سنتی شامل کتاب قانون فی الطب وخلاصه الحکمه ومخزن الادویه مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین پایگاهای اطلاعاتی SID، IranMedex، Google Scholar، PubMed و Web of Science با کلید واژهای “Triphala”، “Atrifal -Saghir” ،“Itrifal -Saghir” و “obesity” بدون محدویت زمانی و زبان برای کلیه یافتههای حیوانی و انسانی مورد بررسی قرار گرفتند. این ترکیب دارای اثرات متفاوتی در کتاب قانون مانند اثرات پاک کننده اخلاط معده و تقویت معده و خوردن آن درمان کننده سودا است و اثرات ضد چاقی دارد. همچنین درخارج نمودن بلغم نیز استفاده میشود و مکانیسم تقویت معده از طریق بهبود ضعف آن و دفع رطوبت است و در نتیجه باعث هضم و جذب بهتر غذا درمعده میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 151 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | اطریفل صغیر | fa_IR |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | طب سنتی | fa_IR |
| dc.subject | هلیله | fa_IR |
| dc.subject | بلیله | fa_IR |
| dc.subject | آمله | fa_IR |
| dc.subject | طب سنتی | fa_IR |
| dc.title | کاربرد اطریفل صغیر و اجزای آن در چاقی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروري | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان ملی استعدادهای درخشان ایران، علامه حلی یک تهران ، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان خاتم الانبیا (ص) تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده طب سنتی، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻲ تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | متخصص داخلی، فوق تخصص غدد، پژوهشکده غدد متابولیسم ودرون ریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | جراح عمومی، فلوشیب چاقی، گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 195 | |
| dc.citation.epage | 202 | |