کاربرد اطریفل صغیر و اجزای آن در چاقی
(ندگان)پدیدآور
کمالی, سیدعلیحسینی خبیر, سیده جیهانکمالی, سیدحمیدتیمورنژاد, احمدحسنی رنجبر, شیرینکریمیان, سمانهخلج, علیرضانوع مدرک
Textمروري
زبان مدرک
فارسیچکیده
اطریفل صغیر یا تری پالا که مرکب از لغت "تری" به معنی سه و "پالا" یعنی میوه است، یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی طب سنتی می باشد. ترکیب اصلی آن شامل سه میوه هلیله و بلیله وآمله است که به مقدار برابر وارد ترکیب می شوند.در این مقاله جستجو درمورد کاربرد اطریفل صغیر و واجزای آن درچاقی برای تمام پی آمدهای حیوانی وانسانی انجام شده است. کتب معتبر طب سنتی شامل کتاب قانون فی الطب وخلاصه الحکمه ومخزن الادویه مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین پایگاهای اطلاعاتی SID، IranMedex، Google Scholar، PubMed و Web of Science با کلید واژهای “Triphala”، “Atrifal -Saghir” ،“Itrifal -Saghir” و “obesity” بدون محدویت زمانی و زبان برای کلیه یافتههای حیوانی و انسانی مورد بررسی قرار گرفتند. این ترکیب دارای اثرات متفاوتی در کتاب قانون مانند اثرات پاک کننده اخلاط معده و تقویت معده و خوردن آن درمان کننده سودا است و اثرات ضد چاقی دارد. همچنین درخارج نمودن بلغم نیز استفاده میشود و مکانیسم تقویت معده از طریق بهبود ضعف آن و دفع رطوبت است و در نتیجه باعث هضم و جذب بهتر غذا درمعده میشود.
کلید واژگان
اطریفل صغیرچاقی
طب سنتی
هلیله
بلیله
آمله
طب سنتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-01-011393-10-11
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
سازمان ملی استعدادهای درخشان ایران، علامه حلی یک تهران ، تهران، ایرانبیمارستان خاتم الانبیا (ص) تهران، تهران، ایران
دانشکده طب سنتی، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻲ تهران، تهران، ایران
گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
متخصص داخلی، فوق تخصص غدد، پژوهشکده غدد متابولیسم ودرون ریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
جراح عمومی، فلوشیب چاقی، گروه طب سنتی ایرانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




