نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریعتی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorمدرسی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorعربی, فیروزfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:17:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:17:04Z
dc.date.available1399-08-21T23:17:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:17:04Z
dc.date.issued2012-09-01en_US
dc.date.issued1391-06-11fa_IR
dc.identifier.citationشریعتی, مهرداد, مدرسی, مهرداد, عربی, فیروز. (1391). تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمون‌های تستوسترون، گنادوتروپ و سلول‌های جنسی در موش‌های صحرایی نر بالغ. فصلنامه علوم پزشکی, 22(3), 163-167.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-587-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492949
dc.description.abstractسابقه و هدف: گوشت نارگیل دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب غیراشباع واشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب غیراشباع می‌توانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شوند و اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بدن می‌شوند. لذا تصمیم گرفته شد، تأثیر این گوشت بر وضعیت باروری در جنس مذکر بررسی شود. روش بررسی: در تحقیق تجربی حاضر از 40 سر موش صحرائی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت کرد، گروه شم که حلال دارو (نرمال سالین) دریافت کرد و گروه‌های تجربی دریافت کننده 500، 1000 و2000 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن گوشت نارگیل بودند که به صورت خوراکی و به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز سی‌ام از حیوانات خون‌گیری و تهیه مقاطع بافتی به عمل آمد. داده‌ها با آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون t مستقل تحلیل شدند. یافته‌ها: مقادیر 1000 و 2000 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از گوشت نارگیل، باعث افزایش معنی‌داری در میزان تستوسترون و تراکم اسپرم‌ها نسبت به گروه کنترل و شاهد شد (05/0>p). نتیجه‌گیری: گوشت میوه نارگیل موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لوله‌ای می‌شود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک که مهارکننده آنزیم 5-آلفا- ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در میوه نارگیل هستند، مرتبط است.fa_IR
dc.format.extent191
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectگوشت نارگیلfa_IR
dc.subjectسلول‌های جنسیfa_IR
dc.subjectگنادوتروپینfa_IR
dc.subjectتستوسترونfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectزيست شناسي جانوريfa_IR
dc.titleتأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمون‌های تستوسترون، گنادوتروپ و سلول‌های جنسی در موش‌های صحرایی نر بالغfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، خوراسگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue3
dc.citation.spage163
dc.citation.epage167


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد