| dc.contributor.author | شریعتی, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مدرسی, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عربی, فیروز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:17:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:17:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:17:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:17:04Z | |
| dc.date.issued | 2012-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شریعتی, مهرداد, مدرسی, مهرداد, عربی, فیروز. (1391). تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمونهای تستوسترون، گنادوتروپ و سلولهای جنسی در موشهای صحرایی نر بالغ. فصلنامه علوم پزشکی, 22(3), 163-167. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-587-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492949 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: گوشت نارگیل دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب غیراشباع واشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب غیراشباع میتوانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شوند و اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بدن میشوند. لذا تصمیم گرفته شد، تأثیر این گوشت بر وضعیت باروری در جنس مذکر بررسی شود.
روش بررسی: در تحقیق تجربی حاضر از 40 سر موش صحرائی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت کرد، گروه شم که حلال دارو (نرمال سالین) دریافت کرد و گروههای تجربی دریافت کننده 500، 1000 و2000 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن گوشت نارگیل بودند که به صورت خوراکی و به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز سیام از حیوانات خونگیری و تهیه مقاطع بافتی به عمل آمد. دادهها با آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافتهها: مقادیر 1000 و 2000 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن از گوشت نارگیل، باعث افزایش معنیداری در میزان تستوسترون و تراکم اسپرمها نسبت به گروه کنترل و شاهد شد (05/0>p).
نتیجهگیری: گوشت میوه نارگیل موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لولهای میشود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک که مهارکننده آنزیم 5-آلفا- ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در میوه نارگیل هستند، مرتبط است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 191 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | گوشت نارگیل | fa_IR |
| dc.subject | سلولهای جنسی | fa_IR |
| dc.subject | گنادوتروپین | fa_IR |
| dc.subject | تستوسترون | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR |
| dc.subject | زيست شناسي جانوري | fa_IR |
| dc.title | تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمونهای تستوسترون، گنادوتروپ و سلولهای جنسی در موشهای صحرایی نر بالغ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، خوراسگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 163 | |
| dc.citation.epage | 167 | |