تأثیر گوشت میوه نارگیل بر میزان هورمونهای تستوسترون، گنادوتروپ و سلولهای جنسی در موشهای صحرایی نر بالغ
(ندگان)پدیدآور
شریعتی, مهردادمدرسی, مهردادعربی, فیروزنوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: گوشت نارگیل دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب غیراشباع واشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب غیراشباع میتوانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شوند و اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بدن میشوند. لذا تصمیم گرفته شد، تأثیر این گوشت بر وضعیت باروری در جنس مذکر بررسی شود.
روش بررسی: در تحقیق تجربی حاضر از 40 سر موش صحرائی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت کرد، گروه شم که حلال دارو (نرمال سالین) دریافت کرد و گروههای تجربی دریافت کننده 500، 1000 و2000 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن گوشت نارگیل بودند که به صورت خوراکی و به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز سیام از حیوانات خونگیری و تهیه مقاطع بافتی به عمل آمد. دادهها با آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافتهها: مقادیر 1000 و 2000 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن از گوشت نارگیل، باعث افزایش معنیداری در میزان تستوسترون و تراکم اسپرمها نسبت به گروه کنترل و شاهد شد (05/0>p).
نتیجهگیری: گوشت میوه نارگیل موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لولهای میشود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک که مهارکننده آنزیم 5-آلفا- ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در میوه نارگیل هستند، مرتبط است.
کلید واژگان
گوشت نارگیلسلولهای جنسی
گنادوتروپین
تستوسترون
موش صحرایی
زيست شناسي جانوري
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-09-011391-06-11
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایرانگروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، خوراسگان، ایران
کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




