نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعزی, پریچهرfa_IR
dc.contributor.authorبهادر, نیماfa_IR
dc.contributor.authorباصری صالحی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:17:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:17:00Z
dc.date.available1399-08-21T23:17:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:17:00Z
dc.date.issued2015-12-01en_US
dc.date.issued1394-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمعزی, پریچهر, بهادر, نیما, باصری صالحی, مجید. (1394). تیپینگ سرولوژیک اشریشیاکلی‌های جدا شده از فراورده‌های غذایی‌سنتی و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها. فصلنامه علوم پزشکی, 25(4), 269-276.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1023-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492942
dc.description.abstractسابقه و هدف: بیماری­های منتقله توسط غذا از جمله عوامل تهدید کننده جامعه بشری هستند. در همین رابطه، اشریشیاکلی از جمله باکتری­های مهم عامل مسمومیت‌های غذایی به شمار می­آید.  هدف از این تحقیق، ارزیابی شیوع و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشریشیاکلی، در نمونه‌های مواد غذایی سنتی می­باشد. روش بررسی: در طی این پژوهش، 100 نمونه ماده غذایی تهیه شده به روش سنتی،  از نظر وجود اشریشیاکلی مورد آزمون قرار گرفته و توسط تست­های بیوشیمیایی وسرولوژیکی تایید شده و به دنبال آن الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها به روش دیسک دیفیوژن طبق  استاندارد Kirby-Bauer و بر اساس جدول استاندارد (2013) CLSI تعیین گردید. یافته­ ها: نتایج به دست آمده نشان داد که 7% از مواد غذایی آلودگی به اشریشیاکلی داشتند که 3% از جدایه‌ها پاتوژنیک اشریشیاکلی بود. نتایج حاصل از آنتی‌بیوگرام نشان داد  که 100% جدایه­ها نسبت به آمپی‌سیلین و وانکومایسین مقاوم بودند و پس از آن به  ترتیب بیشترین مقاومت نسبت به آنتی­بیوتیک‌های  سیفکسیم (75­%)، تتراسایکلین (5/62%)، سفالکسین (50%)، سفتریاکسون، جنتامایسین   وکوتریموکسازول ( 25%)، سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل (50/12%) وجود داشت. نتیجه­گیری: اشریشیاکلی یکی از باکتری­های آلوده‌کننده مواد غذایی است و حضور این باکتری در غذا می­تواند تهدیدی بر سلامت جامعه باشد. با توجه به یافته‌ها، جهت جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش و رعایت اصول بهداشتی، مهارت­های آماده‌سازی، حمل و نقل و ذخیره‌سازی از فاکتورهای مهم می­باشند. هرچند سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل کارآیی مناسب‌تری در مهار رشد باکتری ها در این منطقه داشته اند، اما عوارض آنها نیز باید در نظر گرفته شود. واژگان کلیدی: اشریشیاکلی، آلودگی مواد غذایی، مقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.format.extent232
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectاشریشیاکلیfa_IR
dc.subjectآلودگی مواد غذاییfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleتیپینگ سرولوژیک اشریشیاکلی‌های جدا شده از فراورده‌های غذایی‌سنتی و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنهاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحليلي/مقطعي/توصيفيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون ، کازرون ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue4
dc.citation.spage269
dc.citation.epage276


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد