• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 25, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 25, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تیپینگ سرولوژیک اشریشیاکلی‌های جدا شده از فراورده‌های غذایی‌سنتی و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها

    (ندگان)پدیدآور
    معزی, پریچهربهادر, نیماباصری صالحی, مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    232.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحليلي/مقطعي/توصيفي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: بیماری­های منتقله توسط غذا از جمله عوامل تهدید کننده جامعه بشری هستند. در همین رابطه، اشریشیاکلی از جمله باکتری­های مهم عامل مسمومیت‌های غذایی به شمار می­آید.  هدف از این تحقیق، ارزیابی شیوع و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشریشیاکلی، در نمونه‌های مواد غذایی سنتی می­باشد. روش بررسی: در طی این پژوهش، 100 نمونه ماده غذایی تهیه شده به روش سنتی،  از نظر وجود اشریشیاکلی مورد آزمون قرار گرفته و توسط تست­های بیوشیمیایی وسرولوژیکی تایید شده و به دنبال آن الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها به روش دیسک دیفیوژن طبق  استاندارد Kirby-Bauer و بر اساس جدول استاندارد (2013) CLSI تعیین گردید. یافته­ ها: نتایج به دست آمده نشان داد که 7% از مواد غذایی آلودگی به اشریشیاکلی داشتند که 3% از جدایه‌ها پاتوژنیک اشریشیاکلی بود. نتایج حاصل از آنتی‌بیوگرام نشان داد  که 100% جدایه­ها نسبت به آمپی‌سیلین و وانکومایسین مقاوم بودند و پس از آن به  ترتیب بیشترین مقاومت نسبت به آنتی­بیوتیک‌های  سیفکسیم (75­%)، تتراسایکلین (5/62%)، سفالکسین (50%)، سفتریاکسون، جنتامایسین   وکوتریموکسازول ( 25%)، سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل (50/12%) وجود داشت. نتیجه­گیری: اشریشیاکلی یکی از باکتری­های آلوده‌کننده مواد غذایی است و حضور این باکتری در غذا می­تواند تهدیدی بر سلامت جامعه باشد. با توجه به یافته‌ها، جهت جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش و رعایت اصول بهداشتی، مهارت­های آماده‌سازی، حمل و نقل و ذخیره‌سازی از فاکتورهای مهم می­باشند. هرچند سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل کارآیی مناسب‌تری در مهار رشد باکتری ها در این منطقه داشته اند، اما عوارض آنها نیز باید در نظر گرفته شود. واژگان کلیدی: اشریشیاکلی، آلودگی مواد غذایی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی
    کلید واژگان
    اشریشیاکلی
    آلودگی مواد غذایی
    مقاومت آنتی‌بیوتیکی
    ميكروبيولوژي

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-12-01
    1394-09-10
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز ، ایران
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون ، کازرون ، ایران

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1023-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492942

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب