نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگرگانی, سحرfa_IR
dc.contributor.authorزیارتی, پریساfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:16:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:16:47Z
dc.date.available1399-08-21T23:16:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:16:47Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationگرگانی, سحر, زیارتی, پریسا. (1399). بررسی و تهیه جاذب سطحی زیست محیطی با استفاده از پوسته تخم مرغ در حذف فلزات سرب و کادمیوم از برنج هاشمی. فصلنامه علوم پزشکی, 30(2), 155-166. doi: 10.29252/iau.30.2.155fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.2.155
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1773-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492919
dc.description.abstractسابقه و هدف: ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی با فرآوری مناسب می­تواند در تولید انواع محصولات ارزشمند مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه بر روی کاربرد پوسته سخت سفید تخم مرغ  به عنوان یک ماده پسماند غذایی ارزان و در دسترس از لحاظ ظرفیت جذب زیستی یون­های فلزی سنگین سمی مانند کادمیوم و سرب از برنج هاشمی (Oryza sativa متمرکز شد. روش بررسی: میزان  محتوای فلزات سنگین در  نمونه­های برنج شسته و خیسانده شده در سدیم کلرید در حضور  جاذب زیستی  پوسته سخت سفید تخم مرغ  با درصدهای مختلف جاذب ، pH، زمان تماس و حالتهای خام، شسته و خیسانده شده و روش­های مختلف پخت کته و آبکش با روش هضم مرطوب و اندازه گیری توسط دستگاه جذب اتمی شعله  مورد بررسی قرار گرفت.  یافته­ها: برنج پخته شده با برنج­های شسته و خیسانده شده با سدیم کلرید 2 % و بیوجاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ به مدت یک ساعت  اثر معنی­دار بر کاهش میزان سرب و کادمیوم داشت، به طوری که باعث کاهش 35/90درصدی میزان کادمیوم و کاهش 21/91 درصدی سرب شد (05/0>P). نتیجه­گیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که بیو جاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ در هنگام خیساندن برنج تاثیر معنی­داری در حذف فلزات سنگین سرب وکادمیوم در برنج پخته شده با روش­های مرسوم  دارد.fa_IR
dc.format.extent658
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.2.155
dc.subjectحذف فلزات سنگینfa_IR
dc.subjectپوسته سخت سفید تخم مرغfa_IR
dc.subjectOryza Sativafa_IR
dc.subjectماده بیو جاذبfa_IR
dc.subjectعلوم تغذيهfa_IR
dc.titleبررسی و تهیه جاذب سطحی زیست محیطی با استفاده از پوسته تخم مرغ در حذف فلزات سرب و کادمیوم از برنج هاشمیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی، مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی و ریاست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage155
dc.citation.epage166


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد