بررسی و تهیه جاذب سطحی زیست محیطی با استفاده از پوسته تخم مرغ در حذف فلزات سرب و کادمیوم از برنج هاشمی
(ندگان)پدیدآور
گرگانی, سحرزیارتی, پریسانوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی با فرآوری مناسب میتواند در تولید انواع محصولات ارزشمند مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه بر روی کاربرد پوسته سخت سفید تخم مرغ به عنوان یک ماده پسماند غذایی ارزان و در دسترس از لحاظ ظرفیت جذب زیستی یونهای فلزی سنگین سمی مانند کادمیوم و سرب از برنج هاشمی (Oryza sativa متمرکز شد.
روش بررسی: میزان محتوای فلزات سنگین در نمونههای برنج شسته و خیسانده شده در سدیم کلرید در حضور جاذب زیستی پوسته سخت سفید تخم مرغ با درصدهای مختلف جاذب ، pH، زمان تماس و حالتهای خام، شسته و خیسانده شده و روشهای مختلف پخت کته و آبکش با روش هضم مرطوب و اندازه گیری توسط دستگاه جذب اتمی شعله مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: برنج پخته شده با برنجهای شسته و خیسانده شده با سدیم کلرید 2 % و بیوجاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ به مدت یک ساعت اثر معنیدار بر کاهش میزان سرب و کادمیوم داشت، به طوری که باعث کاهش 35/90درصدی میزان کادمیوم و کاهش 21/91 درصدی سرب شد (05/0>P).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که بیو جاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ در هنگام خیساندن برنج تاثیر معنیداری در حذف فلزات سنگین سرب وکادمیوم در برنج پخته شده با روشهای مرسوم دارد.
کلید واژگان
حذف فلزات سنگینپوسته سخت سفید تخم مرغ
Oryza Sativa
ماده بیو جاذب
علوم تغذيه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-011399-03-12
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی، مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانعضو هیات علمی و ریاست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




