• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و تهیه جاذب سطحی زیست محیطی با استفاده از پوسته تخم مرغ در حذف فلزات سرب و کادمیوم از برنج هاشمی

    (ندگان)پدیدآور
    گرگانی, سحرزیارتی, پریسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    658.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی با فرآوری مناسب می­تواند در تولید انواع محصولات ارزشمند مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه بر روی کاربرد پوسته سخت سفید تخم مرغ  به عنوان یک ماده پسماند غذایی ارزان و در دسترس از لحاظ ظرفیت جذب زیستی یون­های فلزی سنگین سمی مانند کادمیوم و سرب از برنج هاشمی (Oryza sativa متمرکز شد. روش بررسی: میزان  محتوای فلزات سنگین در  نمونه­های برنج شسته و خیسانده شده در سدیم کلرید در حضور  جاذب زیستی  پوسته سخت سفید تخم مرغ  با درصدهای مختلف جاذب ، pH، زمان تماس و حالتهای خام، شسته و خیسانده شده و روش­های مختلف پخت کته و آبکش با روش هضم مرطوب و اندازه گیری توسط دستگاه جذب اتمی شعله  مورد بررسی قرار گرفت.  یافته­ها: برنج پخته شده با برنج­های شسته و خیسانده شده با سدیم کلرید 2 % و بیوجاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ به مدت یک ساعت  اثر معنی­دار بر کاهش میزان سرب و کادمیوم داشت، به طوری که باعث کاهش 35/90درصدی میزان کادمیوم و کاهش 21/91 درصدی سرب شد (05/0>P). نتیجه­گیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که بیو جاذب پوسته سخت سفید تخم مرغ در هنگام خیساندن برنج تاثیر معنی­داری در حذف فلزات سنگین سرب وکادمیوم در برنج پخته شده با روش­های مرسوم  دارد.
    کلید واژگان
    حذف فلزات سنگین
    پوسته سخت سفید تخم مرغ
    Oryza Sativa
    ماده بیو جاذب
    علوم تغذيه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-01
    1399-03-12
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی، مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    عضو هیات علمی و ریاست مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    https://dx.doi.org/10.29252/iau.30.2.155
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1773-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492919

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب