نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنصوراسمعیلی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی معتمد, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorقمی, مهنازfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:16:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:16:45Z
dc.date.available1399-08-21T23:16:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:16:45Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationمنصوراسمعیلی, زهرا, محمدی معتمد, سعید, قمی, مهناز. (1399). تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک. فصلنامه علوم پزشکی, 30(2), 128-133. doi: 10.29252/iau.30.2.128fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.2.128
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1770-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492916
dc.description.abstractسابقه و هدف: یکی از عمده­ترین روش­های استخراج اسانس­ها روش تقطیر با آب (hydrodistillation) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (microwave assisted hydrodistillation) می تواند این روند را کوتاه نماید. در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانس­های  آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکال­های آزاد ارزیابی شد. روش بررسی: در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی  اسانس­های حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با روش DPPH اندازه گیری شد.  یافته­ها: امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانس­ها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانس­ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانس­های گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.fa_IR
dc.format.extent290
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/iau.30.2.128
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectتقطیرfa_IR
dc.subjectمایکروویوfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectشیمیfa_IR
dc.titleتاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage128
dc.citation.epage133


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد