تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانسهای آویشن شیرازی و درخت میخک
(ندگان)پدیدآور
منصوراسمعیلی, زهرامحمدی معتمد, سعیدقمی, مهنازنوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: یکی از عمدهترین روشهای استخراج اسانسها روش تقطیر با آب (hydrodistillation) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (microwave assisted hydrodistillation) می تواند این روند را کوتاه نماید. در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانسهای آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکالهای آزاد ارزیابی شد.
روش بررسی: در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی اسانسهای حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با روش DPPH اندازه گیری شد.
یافتهها: امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانسها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانسها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانسهای گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.
کلید واژگان
اسانستقطیر
مایکروویو
آنتی اکسیدان
شیمی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-011399-03-12
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایراناستادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1023-59222008-3386




