نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفاضلی پور, سیمینfa_IR
dc.contributor.authorشکور, عباسfa_IR
dc.contributor.authorطوطیان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorطلایه, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:16:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:16:41Z
dc.date.available1399-08-21T23:16:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:16:41Z
dc.date.issued2011-09-01en_US
dc.date.issued1390-06-10fa_IR
dc.identifier.citationفاضلی پور, سیمین, شکور, عباس, طوطیان, زهرا, طلایه, مریم. (1390). تاثیر مصرف سویا در جبران کمبود پروتئین در رشد غضروف (مدل حیوانی). فصلنامه علوم پزشکی, 21(2), 121-127.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-454-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492909
dc.description.abstractسابقه و هدف: در علم پزشکی، پیشگیری و درمان مشکلات مفصلی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. با توجه به اینکه سویا می­تواند در درمان بیماری­های مفصلی موثر باشد، لذا بر آن شدیم تا تاثیر مصرف سویا را در رشد غضروف بررسی نماییم. روش بررسی: 30 سر موش سوری ماده نابالغ نژاد Balb/c در سن سه هفتگی بر اساس سه نوع رژیم غذایی به سه گروه رژیم غذایی با پروتئین کامل بدون سویا، رژیم غذایی با کمبود پروتئین و رژیم غذایی با پروتئین کامل که 40 درصد آن را سویا تشکیل می­داد، تقسیم شدند. پس از مدت شش ماه حیوانات را بی­هوش نموده، جهت تعیین سطح الکالین فسفاتاز سرم، خون­گیری از قلب آنها انجام گرفت. سپس اندام تحتانی آنها را از بدن خارج کرده و پس از انجام مراحل آماده­سازی بافتی، با استفاده از آنالیز هیستومورفومتریک، ضخامت بخش میانی، لبه جانبی، تعداد سلول­های غضروفی و همچنین غلظت ماده بین سلولی غضروف تیبیا تعیین گردید. یافته­ها: در گروه­هایی که از رژیم غذایی دارای سویا استفاده کردند، ضخامت بخش میانی و لبه جانبی غضروف تیبیا، تعداد سلول­های غضروفی و میزان آلکالین فسفاتاز سرم تفاوت معنی­داری نسبت به سایر گروه­ها داشت (001/0>p). نتیجه­گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف سویا از دوران بعد از شیرخوارگی در موش­هایی که با کمبود پروتئین مواجه بودند، می­تواند موجب تحریک تولید آلکالین فسفاتاز، افزایش تعداد سلول­های غضروفی، ضخامت غضروف و در نتیجه حفاظت و شادابی غضروف شودfa_IR
dc.format.extent659
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectسویاfa_IR
dc.subjectغضروفfa_IR
dc.subjectآلکالین فسفاتازfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectعلوم تشريحيfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف سویا در جبران کمبود پروتئین در رشد غضروف (مدل حیوانی)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue2
dc.citation.spage121
dc.citation.epage127


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد