تاثیر مصرف سویا در جبران کمبود پروتئین در رشد غضروف (مدل حیوانی)
(ندگان)پدیدآور
فاضلی پور, سیمینشکور, عباسطوطیان, زهراطلایه, مریمنوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: در علم پزشکی، پیشگیری و درمان مشکلات مفصلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. با توجه به اینکه سویا میتواند در درمان بیماریهای مفصلی موثر باشد، لذا بر آن شدیم تا تاثیر مصرف سویا را در رشد غضروف بررسی نماییم. روش بررسی: 30 سر موش سوری ماده نابالغ نژاد Balb/c در سن سه هفتگی بر اساس سه نوع رژیم غذایی به سه گروه رژیم غذایی با پروتئین کامل بدون سویا، رژیم غذایی با کمبود پروتئین و رژیم غذایی با پروتئین کامل که 40 درصد آن را سویا تشکیل میداد، تقسیم شدند. پس از مدت شش ماه حیوانات را بیهوش نموده، جهت تعیین سطح الکالین فسفاتاز سرم، خونگیری از قلب آنها انجام گرفت. سپس اندام تحتانی آنها را از بدن خارج کرده و پس از انجام مراحل آمادهسازی بافتی، با استفاده از آنالیز هیستومورفومتریک، ضخامت بخش میانی، لبه جانبی، تعداد سلولهای غضروفی و همچنین غلظت ماده بین سلولی غضروف تیبیا تعیین گردید. یافتهها: در گروههایی که از رژیم غذایی دارای سویا استفاده کردند، ضخامت بخش میانی و لبه جانبی غضروف تیبیا، تعداد سلولهای غضروفی و میزان آلکالین فسفاتاز سرم تفاوت معنیداری نسبت به سایر گروهها داشت (001/0>p). نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که مصرف سویا از دوران بعد از شیرخوارگی در موشهایی که با کمبود پروتئین مواجه بودند، میتواند موجب تحریک تولید آلکالین فسفاتاز، افزایش تعداد سلولهای غضروفی، ضخامت غضروف و در نتیجه حفاظت و شادابی غضروف شود
کلید واژگان
سویاغضروف
آلکالین فسفاتاز
رژیم غذایی
علوم تشريحي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-09-011390-06-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران
شاپا
1023-59222008-3386




