نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزهرا کرم سلطانیfa_IR
dc.contributor.authorاحمد رضا درستیfa_IR
dc.contributor.authorمحمد رضا اشراقیانfa_IR
dc.contributor.authorفریدون سیاسیfa_IR
dc.contributor.authorابوالقاسم جزایریfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:15:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:15:08Z
dc.date.available1399-08-21T23:15:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:15:08Z
dc.date.issued2007-10-01en_US
dc.date.issued1386-07-09fa_IR
dc.identifier.citationزهرا کرم سلطانی, احمد رضا درستی, محمد رضا اشراقیان, فریدون سیاسی, ابوالقاسم جزایری. (1386). چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 65(7), 68-76.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-762-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492644
dc.description.abstractامنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی به‌منظور زندگی سالم و فعال است، همچنین فراهم بودن غذای سالم و کافی از نظر تغذیه‌ای و کسب اطمینان از توانایی افراد در بدست آوردن غذای مورد قبول از طرق مورد پذیرش جامعه را شامل می‌شود. این مطالعه به‌منظور تعیین شیوع چاقی، امنیت غذایی در کودکان دبستانی و برخی عوامل غذایی (انرژی و درشت مغذی‌ها) مرتبط با آنها در شهر یزد انجام گردید. روش بررسی: طی نمونه‌گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای در سال تحصیلی 84-1383، تعداد 3245 دانش‌آموز 11-6 ساله جهت تعیین شیوع چاقی بررسی شدند. تعداد 187 دانش آموز 9 تا 11 ساله دارای BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 مرجع ایرانی حسینی و همکاران، به‌عنوان افراد چاق (مورد) و همین تعداد افراد هم‌سن و هم‌جنس غیر چاق BMI (کوچکتر از صدک 85 همان مرجع) به‌عنوان گروه شاهد محسوب شدند. پرسشنامه امنیت غذایی خانواده (USDA) و پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خورال برای تعیین وضعیت ناامنی غذایی میزان دریافت انرژی و درشت مغذی‌ها بکار رفت. یافته‌ها: شیوع چاقی در بین کل دانش‌آموزان 3/13% و شیوع ناامنی غذایی در بین دانش‌آموزان گروه مورد 5/30% بود. میانگین انرژی و کربوهیدرات دریافتی بر حسب RDA، درصد انرژی دریافتی از پروتئین و کربوهیدرات و میزان انرژی و درشت مغذی‌های دریافتی به ازاء کیلوگرم وزن بدن در بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری داشت (05/0p<). با کنترل چربی، بین امنیت غذایی و چاقی ارتباط آماری معنی‌داری مشاهده گردید. (027/0p=). نتیجه‌گیری: دریافت بالای انرژی، پروتئین و کربوهیدرات از عوامل غذایی مرتبط با چاقی در بین دانش‌آموزان دبستانی شهر یزد بود. همچنین تغییر در میزان دریافت چربی نیز، یک عامل مرتبط با ناامنی غذایی بود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectدانش آموز دبستانیfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectناامنی غذاییfa_IR
dc.subjectعوامل غذاییfa_IR
dc.titleچاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume65
dc.citation.issue7
dc.citation.spage68
dc.citation.epage76


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد