| dc.contributor.author | زهرا کرم سلطانی | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمد رضا درستی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد رضا اشراقیان | fa_IR |
| dc.contributor.author | فریدون سیاسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابوالقاسم جزایری | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:15:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:15:08Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:15:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:15:08Z | |
| dc.date.issued | 2007-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زهرا کرم سلطانی, احمد رضا درستی, محمد رضا اشراقیان, فریدون سیاسی, ابوالقاسم جزایری. (1386). چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 65(7), 68-76. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-762-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/492644 | |
| dc.description.abstract | امنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی بهمنظور زندگی سالم و فعال است، همچنین فراهم بودن غذای سالم و کافی از نظر تغذیهای و کسب اطمینان از توانایی افراد در بدست آوردن غذای مورد قبول از طرق مورد پذیرش جامعه را شامل میشود. این مطالعه بهمنظور تعیین شیوع چاقی، امنیت غذایی در کودکان دبستانی و برخی عوامل غذایی (انرژی و درشت مغذیها) مرتبط با آنها در شهر یزد انجام گردید. روش بررسی: طی نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای در سال تحصیلی 84-1383، تعداد 3245 دانشآموز 11-6 ساله جهت تعیین شیوع چاقی بررسی شدند. تعداد 187 دانش آموز 9 تا 11 ساله دارای BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 مرجع ایرانی حسینی و همکاران، بهعنوان افراد چاق (مورد) و همین تعداد افراد همسن و همجنس غیر چاق BMI (کوچکتر از صدک 85 همان مرجع) بهعنوان گروه شاهد محسوب شدند. پرسشنامه امنیت غذایی خانواده (USDA) و پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خورال برای تعیین وضعیت ناامنی غذایی میزان دریافت انرژی و درشت مغذیها بکار رفت. یافتهها: شیوع چاقی در بین کل دانشآموزان 3/13% و شیوع ناامنی غذایی در بین دانشآموزان گروه مورد 5/30% بود. میانگین انرژی و کربوهیدرات دریافتی بر حسب RDA، درصد انرژی دریافتی از پروتئین و کربوهیدرات و میزان انرژی و درشت مغذیهای دریافتی به ازاء کیلوگرم وزن بدن در بین دو گروه اختلاف آماری معنیداری داشت (05/0p<). با کنترل چربی، بین امنیت غذایی و چاقی ارتباط آماری معنیداری مشاهده گردید. (027/0p=). نتیجهگیری: دریافت بالای انرژی، پروتئین و کربوهیدرات از عوامل غذایی مرتبط با چاقی در بین دانشآموزان دبستانی شهر یزد بود. همچنین تغییر در میزان دریافت چربی نیز، یک عامل مرتبط با ناامنی غذایی بود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | دانش آموز دبستانی | fa_IR |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | ناامنی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | عوامل غذایی | fa_IR |
| dc.title | چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 65 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 68 | |
| dc.citation.epage | 76 | |