چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد
(ندگان)پدیدآور
زهرا کرم سلطانیاحمد رضا درستیمحمد رضا اشراقیانفریدون سیاسیابوالقاسم جزایری
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
امنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی بهمنظور زندگی سالم و فعال است، همچنین فراهم بودن غذای سالم و کافی از نظر تغذیهای و کسب اطمینان از توانایی افراد در بدست آوردن غذای مورد قبول از طرق مورد پذیرش جامعه را شامل میشود. این مطالعه بهمنظور تعیین شیوع چاقی، امنیت غذایی در کودکان دبستانی و برخی عوامل غذایی (انرژی و درشت مغذیها) مرتبط با آنها در شهر یزد انجام گردید. روش بررسی: طی نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای در سال تحصیلی 84-1383، تعداد 3245 دانشآموز 11-6 ساله جهت تعیین شیوع چاقی بررسی شدند. تعداد 187 دانش آموز 9 تا 11 ساله دارای BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 مرجع ایرانی حسینی و همکاران، بهعنوان افراد چاق (مورد) و همین تعداد افراد همسن و همجنس غیر چاق BMI (کوچکتر از صدک 85 همان مرجع) بهعنوان گروه شاهد محسوب شدند. پرسشنامه امنیت غذایی خانواده (USDA) و پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خورال برای تعیین وضعیت ناامنی غذایی میزان دریافت انرژی و درشت مغذیها بکار رفت. یافتهها: شیوع چاقی در بین کل دانشآموزان 3/13% و شیوع ناامنی غذایی در بین دانشآموزان گروه مورد 5/30% بود. میانگین انرژی و کربوهیدرات دریافتی بر حسب RDA، درصد انرژی دریافتی از پروتئین و کربوهیدرات و میزان انرژی و درشت مغذیهای دریافتی به ازاء کیلوگرم وزن بدن در بین دو گروه اختلاف آماری معنیداری داشت (05/0p
کلید واژگان
دانش آموز دبستانیچاقی
ناامنی غذایی
عوامل غذایی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2007-10-011386-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
1683-17641735-7322



