| dc.contributor.author | منصوری, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | زیبافر, انسیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | هاشمی, سید جمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | گرامیشعار, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | داعی قزوینی, روشنک | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:09:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:09:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:09:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:09:04Z | |
| dc.date.issued | 2015-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | منصوری, محمد, زیبافر, انسیه, هاشمی, سید جمال, گرامیشعار, محسن, داعی قزوینی, روشنک. (1394). بررسی آلودگی با گونههای قارچی در سه نوع ادویه مصرفی رایج: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 73(3), 226-230. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6663-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491744 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: ادویهها در روند تولید، آلودگیهای قارچی پیدا میکنند. هدف این مطالعه بررسی آلودگیهای قارچی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین موجود در فروشگاههای تهران بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران از دی 1391 تا شهریور 1393 انجام شد، تعداد 165 ادویه شامل 55 مورد از گونههای مختلف دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه از نواحی مختلف تهران انتخاب گردید. از رقتهای 1-10 تا 4-10 نمونههای آنها، کشت بر روی محیطهای مختلف قارچشناسی انجام پذیرفت. کلنیهای حاصله شمارش و شناسایی شدند.
یافتهها: در کل، 4317 کلونی شامل 29 گونه قارچی از دارچین (1520)، زردچوبه (1373) و فلفل سیاه (1424) جداسازی و شناسایی گردیدند. عوامل، بهطور عمده آسپرژیلوس نایجر (3/7%)، پنیسیلیوم (1/4%)، پسیلومایسس (8/2%) و آسپرژیلوس فلاووس (3/2%) بودند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه و شواهد موجود در جامعه حاکی از بالا بودن میزان آلودگی قارچی میباشد. بنابراین کنترل واحدهای متخلف تولیدی ضروری است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.title | بررسی آلودگی با گونههای قارچی در سه نوع ادویه مصرفی رایج: گزارش کوتاه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | گزارش كوتاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه .علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 73 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 226 | |
| dc.citation.epage | 230 | |