بررسی آلودگی با گونههای قارچی در سه نوع ادویه مصرفی رایج: گزارش کوتاه
(ندگان)پدیدآور
منصوری, محمدزیبافر, انسیههاشمی, سید جمالگرامیشعار, محسنداعی قزوینی, روشنک
نوع مدرک
Textگزارش كوتاه
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: ادویهها در روند تولید، آلودگیهای قارچی پیدا میکنند. هدف این مطالعه بررسی آلودگیهای قارچی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین موجود در فروشگاههای تهران بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران از دی 1391 تا شهریور 1393 انجام شد، تعداد 165 ادویه شامل 55 مورد از گونههای مختلف دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه از نواحی مختلف تهران انتخاب گردید. از رقتهای 1-10 تا 4-10 نمونههای آنها، کشت بر روی محیطهای مختلف قارچشناسی انجام پذیرفت. کلنیهای حاصله شمارش و شناسایی شدند.
یافتهها: در کل، 4317 کلونی شامل 29 گونه قارچی از دارچین (1520)، زردچوبه (1373) و فلفل سیاه (1424) جداسازی و شناسایی گردیدند. عوامل، بهطور عمده آسپرژیلوس نایجر (3/7%)، پنیسیلیوم (1/4%)، پسیلومایسس (8/2%) و آسپرژیلوس فلاووس (3/2%) بودند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه و شواهد موجود در جامعه حاکی از بالا بودن میزان آلودگی قارچی میباشد. بنابراین کنترل واحدهای متخلف تولیدی ضروری است.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-06-011394-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه .علوم پزشکی تهرانگروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1683-17641735-7322



