| dc.contributor.author | مهرابیان, صدیقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | مجد, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | خیری, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T23:08:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T23:08:05Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T23:08:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T23:08:05Z | |
| dc.date.issued | 2012-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مهرابیان, صدیقه, مجد, احمد, خیری, علی. (1390). مقایسه اثر ضد جهشی و ضد سرطانی عصارههای شیرابه و ژل آلوئهورا در مناطق کرج و دزفول. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 69(12), 768-774. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-164-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491607 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: امروزه سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. با توجه به عوارض جانبی داروهای مورد استفاده در درمان سرطان، دانشمندان بهدنبال درمانهای طبیعی با عوارض جانبی کمتر و اثرات درمانی بیشتر هستند. این مطالعه، با هدف ارزیابی اثر ضد جهشی عصارههای شیرابه و ژل آلوئهورا با آزمون ایمز در غیاب و حضور میکروزوم کبدی موش (S9) و مقایسه تاثیر احتمالی شرایط محیطی بر آن انجام گرفت. روش بررسی: پس از تهیه عصارههای مختلف آبی، متانولی و اتانولی شیرابه و ژل آلوئهورا، اثر ضد جهشی عصارهها با آزمون ایمز بررسی گردید. در این آزمون سوش سالمونلا تیفیموریوم حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدین (HIS-) بر روی محیط حداقل در حضور ماده جهشزا کشت داده شد و تنها باکتریهایی که با جهش برگشتی، HIS+ شده بودند تشکیل کلنی دادند. در حضور عصارههای آلوئهورا، تعداد کلنیهای برگشتی کاهش یافت. اختلاف بین متوسط تعداد کلنیهای برگشتی در هر پلیت تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: ضمن مشخص شدن فعالیت ضد جهشی قوی تمام عصارهها نشان داده شد که عصارههای اتانولی شیرابه کرج و آبی شیرابهی دزفول به ترتیب با درصد بازدارندگی 91% و 42% بیشترین و کمترین اثر ضد جهشی را دارند. نتیجهگیری: اثر ضد جهشی قوی عصارهها ناشی از وجود ترکیبات آنتیاکسیدان مثل آنتراکینونهای مختلف، فلاونوییدها و ویتامینهای A، C و E میباشد. بالاترین میزان ممانعت از جهش در عصاره اتانولی شیرابه کرج مشاهده شد که بیانگر تاثیر شرایط محیطی بر ساخت ترکیبات آنتیاکسیدان در گیاه است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | آلوئهورا | fa_IR |
| dc.subject | آزمون ایمز | fa_IR |
| dc.subject | ضد جهش | fa_IR |
| dc.subject | سرطان | fa_IR |
| dc.subject | سالمونلا تیفیموریوم | fa_IR |
| dc.title | مقایسه اثر ضد جهشی و ضد سرطانی عصارههای شیرابه و ژل آلوئهورا در مناطق کرج و دزفول | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی سلولی تکوینی گیاهی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 69 | |
| dc.citation.issue | 12 | |
| dc.citation.spage | 768 | |
| dc.citation.epage | 774 | |