نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهرابیان, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorمجد, احمدfa_IR
dc.contributor.authorخیری, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T23:08:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T23:08:05Z
dc.date.available1399-08-21T23:08:05Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T23:08:05Z
dc.date.issued2012-03-01en_US
dc.date.issued1390-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمهرابیان, صدیقه, مجد, احمد, خیری, علی. (1390). مقایسه اثر ضد جهشی و ضد سرطانی عصاره‌های شیرابه و ژل آلوئه‌ورا در مناطق کرج و دزفول. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 69(12), 768-774.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-164-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/491607
dc.description.abstractزمینه و هدف: امروزه سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. با توجه به عوارض جانبی داروهای مورد استفاده در درمان سرطان، دانشمندان به‌دنبال درمان‌های طبیعی با عوارض جانبی کم‌تر و اثرات درمانی بیش‌تر هستند. این مطالعه، با هدف ارزیابی اثر ضد جهشی عصاره‌های شیرابه و ژل آلوئه‌ورا با آزمون ایمز در غیاب و حضور میکروزوم کبدی موش (S9) و مقایسه تاثیر احتمالی شرایط محیطی بر آن انجام گرفت. روش بررسی: پس از تهیه عصاره‌های مختلف آبی، متانولی و اتانولی شیرابه و ژل آلوئه‌ورا، اثر ضد جهشی عصاره‌ها با آزمون ایمز بررسی گردید. در این آزمون سوش سالمونلا تیفی‌موریوم حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدین (HIS-) بر روی محیط حداقل در حضور ماده جهش‌زا کشت داده شد و تنها باکتری‌هایی که با جهش برگشتی، HIS+ شده بودند تشکیل کلنی دادند. در حضور عصاره‌های آلوئه‌ورا، تعداد کلنی‌های برگشتی کاهش یافت. اختلاف بین متوسط تعداد کلنی‌های برگشتی در هر پلیت تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: ضمن مشخص شدن فعالیت ضد جهشی قوی تمام عصاره‌ها نشان داده شد که عصاره‌های اتانولی شیرابه کرج و آبی شیرابه‌ی دزفول به ترتیب با درصد بازدارندگی 91% و 42% بیش‌ترین و کم‌ترین اثر ضد جهشی را دارند. نتیجه‌گیری: اثر ضد جهشی قوی عصاره‌ها ناشی از وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدان مثل آنتراکینون‌های مختلف، فلاونوییدها و ویتامین‌های A، C و E می‌باشد. بالاترین میزان ممانعت از جهش در عصاره اتانولی شیرابه کرج مشاهده شد که بیان‌گر تاثیر شرایط محیطی بر ساخت ترکیبات آنتی‌اکسیدان در گیاه است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectآلوئه‌وراfa_IR
dc.subjectآزمون ایمزfa_IR
dc.subjectضد جهشfa_IR
dc.subjectسرطانfa_IR
dc.subjectسالمونلا تیفی‌موریومfa_IR
dc.titleمقایسه اثر ضد جهشی و ضد سرطانی عصاره‌های شیرابه و ژل آلوئه‌ورا در مناطق کرج و دزفولfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران،‌ ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران،‌ ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی سلولی تکوینی گیاهی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume69
dc.citation.issue12
dc.citation.spage768
dc.citation.epage774


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد