مقایسه اثر ضد جهشی و ضد سرطانی عصارههای شیرابه و ژل آلوئهورا در مناطق کرج و دزفول
(ندگان)پدیدآور
مهرابیان, صدیقهمجد, احمدخیری, علی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: امروزه سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. با توجه به عوارض جانبی داروهای مورد استفاده در درمان سرطان، دانشمندان بهدنبال درمانهای طبیعی با عوارض جانبی کمتر و اثرات درمانی بیشتر هستند. این مطالعه، با هدف ارزیابی اثر ضد جهشی عصارههای شیرابه و ژل آلوئهورا با آزمون ایمز در غیاب و حضور میکروزوم کبدی موش (S9) و مقایسه تاثیر احتمالی شرایط محیطی بر آن انجام گرفت. روش بررسی: پس از تهیه عصارههای مختلف آبی، متانولی و اتانولی شیرابه و ژل آلوئهورا، اثر ضد جهشی عصارهها با آزمون ایمز بررسی گردید. در این آزمون سوش سالمونلا تیفیموریوم حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدین (HIS-) بر روی محیط حداقل در حضور ماده جهشزا کشت داده شد و تنها باکتریهایی که با جهش برگشتی، HIS+ شده بودند تشکیل کلنی دادند. در حضور عصارههای آلوئهورا، تعداد کلنیهای برگشتی کاهش یافت. اختلاف بین متوسط تعداد کلنیهای برگشتی در هر پلیت تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: ضمن مشخص شدن فعالیت ضد جهشی قوی تمام عصارهها نشان داده شد که عصارههای اتانولی شیرابه کرج و آبی شیرابهی دزفول به ترتیب با درصد بازدارندگی 91% و 42% بیشترین و کمترین اثر ضد جهشی را دارند. نتیجهگیری: اثر ضد جهشی قوی عصارهها ناشی از وجود ترکیبات آنتیاکسیدان مثل آنتراکینونهای مختلف، فلاونوییدها و ویتامینهای A، C و E میباشد. بالاترین میزان ممانعت از جهش در عصاره اتانولی شیرابه کرج مشاهده شد که بیانگر تاثیر شرایط محیطی بر ساخت ترکیبات آنتیاکسیدان در گیاه است.
کلید واژگان
آلوئهوراآزمون ایمز
ضد جهش
سرطان
سالمونلا تیفیموریوم
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2012-03-011390-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران.گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران.
گروه زیستشناسی سلولی تکوینی گیاهی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.
شاپا
1683-17641735-7322



