نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدیبا, کامبیزfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, بیتاfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, جمال‌fa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:49:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:49:23Z
dc.date.available1399-08-21T22:49:23Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:49:23Z
dc.date.issued2010-05-01en_US
dc.date.issued1389-02-11fa_IR
dc.identifier.citationدیبا, کامبیز, موسوی, بیتا, محمودی, محسن, هاشمی, جمال‌. (1389). بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی پروپولیس بر قارچ‌های کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 68(2), 80-86.fa_IR
dc.identifier.issn1683-1764
dc.identifier.issn1735-7322
dc.identifier.urihttp://tumj.tums.ac.ir/article-1-368-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488989
dc.description.abstractزمینه و هدف: مطالعات متعدد نشان داده‌اند بره‌ موم (پروپولیس) به میزان زیادی خواص ضدباکتریایی، ضد پروتو-زوئری، ضدقارچی و ضدویروسی دارد و مطالعات انجام شده نیز موید این است که بره موم اثرات درمانی زیادی بر روی بیماری‌های قارچی ازجمله کاندیدیازیس داشته است. مطالعه حاضر به هدف بررسی فعالیت مهارکنندگی رشد و کشندگی .عصاره الکلی بره موم بر روی مخمر کاندیدا آلبیکانس و قارچ آسپرژیلوس انجام گرفت. روش بررسی: از عصاره الکلی خام پروپولیس، رقت‌های سریال به‌صورت 20/1، 40/1، 80/1، 160/1، 320/1 و 640/1 در محیط کشت سابورودبراث تهیه شد. سپس در شرایط آسپتیک به هر لوله حاوی رقت‌های مختلف عصاره یک میلی‌لیتر از سوسپانسیون قارچی با کدورت استاندارد 5/0 مک فارلند افزوده شد. کشت‌های مخمری در دمای cº30 و کشت‌های آسپرژیلوسی در دمای cº25 به‌مدت 72-24 ساعت دمادهی شدند. یافته‌ها: در این تحقیق مشاهده شد که بیش از نیمی از سوش‌های مخمری تحت‌تاثیر مهارکنندگی غلظتگرم بر دسی لیتر 25/0 عصاره و تقریباً به همین تعداد تحت‌تاثیر حداقل کشندگی عصاره قرارگرفتند ولی در غلظت‌هایگرم بر دسی لیتر 0312/0 و 0625/0 این عصاره هیچگونه اثر مهارکنندگی و کشندگی بر روی ایزوله‌های مخمری مشاهده نگردید. در این بررسی آسپرژیلوس فومیگاتوس حتی در مقابل غلظت گرم بر دسی لیتر 0312/0 به‌طور نسبی مورد اثر واقع شده است ولی در رابطه با آسپرژیلوس نیجر این تاثیر به‌طور نسبی در غلظت گرم بر دسی لیتر 125/0 مشاهده می‌شود. علاوه بر تاثیر کمی عصاره بر رشد‌کلنی‌های آسپرژیلوسی تغییراتی در برخی خصوصیات مرفولوژیک کلنی بسته به رقت عصاره مشاهده شدfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofTehran University Medical Journalen_US
dc.subjectپروپولیسfa_IR
dc.subjectکاندیداfa_IR
dc.subjectآسپرژیلوسfa_IR
dc.subjectمهارکنندگیfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی پروپولیس بر قارچ‌های کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه انگل شناس ی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی کردستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume68
dc.citation.issue2
dc.citation.spage80
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد