بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی پروپولیس بر قارچهای کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
دیبا, کامبیزموسوی, بیتامحمودی, محسنهاشمی, جمال
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: مطالعات متعدد نشان دادهاند بره موم (پروپولیس) به میزان زیادی خواص ضدباکتریایی، ضد پروتو-زوئری، ضدقارچی و ضدویروسی دارد و مطالعات انجام شده نیز موید این است که بره موم اثرات درمانی زیادی بر روی بیماریهای قارچی ازجمله کاندیدیازیس داشته است. مطالعه حاضر به هدف بررسی فعالیت مهارکنندگی رشد و کشندگی .عصاره الکلی بره موم بر روی مخمر کاندیدا آلبیکانس و قارچ آسپرژیلوس انجام گرفت.
روش بررسی: از عصاره الکلی خام پروپولیس، رقتهای سریال بهصورت 20/1، 40/1، 80/1، 160/1، 320/1 و 640/1 در محیط کشت سابورودبراث تهیه شد. سپس در شرایط آسپتیک به هر لوله حاوی رقتهای مختلف عصاره یک میلیلیتر از سوسپانسیون قارچی با کدورت استاندارد 5/0 مک فارلند افزوده شد. کشتهای مخمری در دمای cº30 و کشتهای آسپرژیلوسی در دمای cº25 بهمدت 72-24 ساعت دمادهی شدند.
یافتهها: در این تحقیق مشاهده شد که بیش از نیمی از سوشهای مخمری تحتتاثیر مهارکنندگی غلظتگرم بر دسی لیتر 25/0 عصاره و تقریباً به همین تعداد تحتتاثیر حداقل کشندگی عصاره قرارگرفتند ولی در غلظتهایگرم بر دسی لیتر 0312/0 و 0625/0 این عصاره هیچگونه اثر مهارکنندگی و کشندگی بر روی ایزولههای مخمری مشاهده نگردید. در این بررسی آسپرژیلوس فومیگاتوس حتی در مقابل غلظت گرم بر دسی لیتر 0312/0 بهطور نسبی مورد اثر واقع شده است ولی در رابطه با آسپرژیلوس نیجر این تاثیر بهطور نسبی در غلظت گرم بر دسی لیتر 125/0 مشاهده میشود. علاوه بر تاثیر کمی عصاره بر رشدکلنیهای آسپرژیلوسی تغییراتی در برخی خصوصیات مرفولوژیک کلنی بسته به رقت عصاره مشاهده شد
کلید واژگان
پروپولیسکاندیدا
آسپرژیلوس
مهارکنندگی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-05-011389-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی ارومیهگروه انگل شناس ی و قار چ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی کردستان
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهران
گروه انگل شناسی و قار چ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علو م پزشکی تهران
شاپا
1683-17641735-7322



