| dc.contributor.author | محمودی, رزاق | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع, پیمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصرت پور, سوما | fa_IR |
| dc.contributor.author | مردانی, کریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفری, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:41:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:41:58Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:41:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:41:58Z | |
| dc.date.issued | 2014-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمودی, رزاق, زارع, پیمان, نصرت پور, سوما, مردانی, کریم, صفری, ابوالفضل. (1393). اثرات بهداشتی اسانس کلپوره در کنترل سالمونلا تیفی موریوم LT2 در ماست پروبیوتیک. مجله مطالعات علوم پزشکی, 25(8), 769-777. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2452-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488060 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: این پژوهش تلاشی برای بررسی امکان تولید ماست حامل میکروارگانیسمهای زنده و فعال پروبیوتیک بهعنوان ماده غذایی عملگرا با خصوصیات ارگانولپتیکی مطلوب و همچنین سنجش بقاء باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم در این فرآورده پروبیوتیک تحت تأثیر اسانس کلپوره و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس میباشد.مواد و روش کار: در این تحقیق باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (پروبیوتیک) به میزانCFU/ml 109-108، باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم LT2 به میزانCFU/ml 103 و غلظتهای مختلف اسانس کلپوره به ماست اضافه شدند. ماستهای تولیدشده در مدت چهار هفته نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتیگراد) در طی فواصل زمانی مشخص ازنظر خصوصیات ارگانولپتیکی، بقا و نابودی سالمونلا و قابلیت ماندگاری باکتری پروبیوتیک موردبررسی قرار گرفتند. حضور یا نابودی سالمونلا در طی دوره نگهداری ماست بهوسیله کشت اختصاصی و روش مولکولی (پی سی آر) تعیین شد.یافتهها: اسانس مذکور در دو غلظت 60 و 80 ppm و در تیمار توأم با پروبیوتیک از بالاترین تأثیر بر ممانعت از رشد سالمونلا برخوردار بود. بر اساس یافتههای محیط کشت و پی سی آر در ماست پروبیوتیک و تیمارهای ماست پروبیوتیک حاوی غلظتهای مختلف اسانس کلپوره باکتری سالمونلا در طی 28 روز نگهداری ماست جداسازی نشد. بااینوجود در تیمارهای ماست کنترل و حاوی غلظتهای مختلف اسانس کلپوره طی روزهای 1 و 7 این باکتری جداسازی و شمارش گردید. همچنین بهترین غلطت اسانس ازنظر ممانعت رشد سالمونلا تیفی موریوم و نیز ازنظر تولید ماست با خواص طعمی مطلوب غلظت40 ppm در تیمار توأم با باکتری پروبیوتیک بود.نتیجهگیری: استفاده توأم اسانس با پروبیوتیک میتواند سبب بهبود خصوصیات بهداشتی و حسی ماست گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 312 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | ماست پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | سالمونلا تیفی موریوم | fa_IR |
| dc.subject | اسانس کلپوره | fa_IR |
| dc.subject | آناتومی | fa_IR |
| dc.title | اثرات بهداشتی اسانس کلپوره در کنترل سالمونلا تیفی موریوم LT2 در ماست پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارخانه شیر پگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 769 | |
| dc.citation.epage | 777 | |