اثرات بهداشتی اسانس کلپوره در کنترل سالمونلا تیفی موریوم LT2 در ماست پروبیوتیک
(ندگان)پدیدآور
محمودی, رزاقزارع, پیماننصرت پور, سومامردانی, کریمصفری, ابوالفضلنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: این پژوهش تلاشی برای بررسی امکان تولید ماست حامل میکروارگانیسمهای زنده و فعال پروبیوتیک بهعنوان ماده غذایی عملگرا با خصوصیات ارگانولپتیکی مطلوب و همچنین سنجش بقاء باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم در این فرآورده پروبیوتیک تحت تأثیر اسانس کلپوره و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس میباشد.مواد و روش کار: در این تحقیق باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (پروبیوتیک) به میزانCFU/ml 109-108، باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم LT2 به میزانCFU/ml 103 و غلظتهای مختلف اسانس کلپوره به ماست اضافه شدند. ماستهای تولیدشده در مدت چهار هفته نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتیگراد) در طی فواصل زمانی مشخص ازنظر خصوصیات ارگانولپتیکی، بقا و نابودی سالمونلا و قابلیت ماندگاری باکتری پروبیوتیک موردبررسی قرار گرفتند. حضور یا نابودی سالمونلا در طی دوره نگهداری ماست بهوسیله کشت اختصاصی و روش مولکولی (پی سی آر) تعیین شد.یافتهها: اسانس مذکور در دو غلظت 60 و 80 ppm و در تیمار توأم با پروبیوتیک از بالاترین تأثیر بر ممانعت از رشد سالمونلا برخوردار بود. بر اساس یافتههای محیط کشت و پی سی آر در ماست پروبیوتیک و تیمارهای ماست پروبیوتیک حاوی غلظتهای مختلف اسانس کلپوره باکتری سالمونلا در طی 28 روز نگهداری ماست جداسازی نشد. بااینوجود در تیمارهای ماست کنترل و حاوی غلظتهای مختلف اسانس کلپوره طی روزهای 1 و 7 این باکتری جداسازی و شمارش گردید. همچنین بهترین غلطت اسانس ازنظر ممانعت رشد سالمونلا تیفی موریوم و نیز ازنظر تولید ماست با خواص طعمی مطلوب غلظت40 ppm در تیمار توأم با باکتری پروبیوتیک بود.نتیجهگیری: استفاده توأم اسانس با پروبیوتیک میتواند سبب بهبود خصوصیات بهداشتی و حسی ماست گردد.
کلید واژگان
ماست پروبیوتیکسالمونلا تیفی موریوم
اسانس کلپوره
آناتومی
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2014-10-011393-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریزگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
کارخانه شیر پگاه تبریز




