نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخاتمیان, نیلوفرfa_IR
dc.contributor.authorهمایونی تبریزی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorاردلان, پورانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:41:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:41:30Z
dc.date.available1399-08-21T22:41:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:41:30Z
dc.date.issued2019-07-01en_US
dc.date.issued1398-04-10fa_IR
dc.identifier.citationخاتمیان, نیلوفر, همایونی تبریزی, مسعود, اردلان, پوران. (1398). تأثیر نانوامولسیون اسانس گیاه زیره سیاه بر سلول‌های سرطانی رده TUBO و سلول‌های نرمال L929 و سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(4), 315-321.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4695-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488029
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل ایجاد سرطان هستند. در صورت ابتلا، برخی از سلول‌های بدن بدون توقف به بافت‌های اطراف پیشروی می‌کنند. مصرف آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، نقش مثبتی در حفظ وضعیت سلامت بدن ایفا می‌کند. بیماری سرطان و وجود رادیکال‌های آزاد در بدن، پژوهش‌ها را به سمت کشف ماده‌ای موثرتر برای از بین بردن آن‌ها سوق می‌دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانوامولسیون اسانس زیره سیاه بر روی سمیت سلولی و حذف رادیکال‌های آزاد می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش فعالیت آنتی‌اکسیدانی نانو امولسیون زیره سیاه با روش‌های DPPH، ABTS در غلظت‌های متفاوت سنجش شد. همچنین سمیت سلولی به روش MTT بر روی سلول‌های سرطانی پستان (TUBO) و سلول‌های نرمال (L929) در غلظت‌های متفاوت از نانوامولسیون بررسی گردید. یافته‌ها: نتیجه آزمایش‌های آنتی‌اکسیدانی، DPPH و ABTS با IC50 گزارش شدهµg/mL 125 و 25/31 نشان دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی نانوامولسیون زیره سیاه می‌باشد که با افزایش غلظت، حذف رادیکال‌های آزاد نیز افزایش پیدا کرد. IC50 محاسبه شده در تست MTT بر روی سلول سرطانی پستان حدوداً g/mLµ 25 می‌باشد که نشان دهنده فعالیت ضدسرطانی نانوامولسیون است اما نانوامولسیون در غلظت‌های پایین تأثیر قابل توجهی بر روی سلول‌های نرمال نداشته است. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که نانوامولسیون اسانس زیره سیاه توانایی مهار تکثیر سلول‌های سرطانی و نیز مهار رادیکال‌های آزاد را دارا است.fa_IR
dc.format.extent872
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانوامولسیونfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectسرطانfa_IR
dc.subjectزیره سیاهfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتأثیر نانوامولسیون اسانس گیاه زیره سیاه بر سلول‌های سرطانی رده TUBO و سلول‌های نرمال L929 و سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage315
dc.citation.epage321


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد