• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر نانوامولسیون اسانس گیاه زیره سیاه بر سلول‌های سرطانی رده TUBO و سلول‌های نرمال L929 و سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن

    (ندگان)پدیدآور
    خاتمیان, نیلوفرهمایونی تبریزی, مسعوداردلان, پوران
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    872.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل ایجاد سرطان هستند. در صورت ابتلا، برخی از سلول‌های بدن بدون توقف به بافت‌های اطراف پیشروی می‌کنند. مصرف آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، نقش مثبتی در حفظ وضعیت سلامت بدن ایفا می‌کند. بیماری سرطان و وجود رادیکال‌های آزاد در بدن، پژوهش‌ها را به سمت کشف ماده‌ای موثرتر برای از بین بردن آن‌ها سوق می‌دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانوامولسیون اسانس زیره سیاه بر روی سمیت سلولی و حذف رادیکال‌های آزاد می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش فعالیت آنتی‌اکسیدانی نانو امولسیون زیره سیاه با روش‌های DPPH، ABTS در غلظت‌های متفاوت سنجش شد. همچنین سمیت سلولی به روش MTT بر روی سلول‌های سرطانی پستان (TUBO) و سلول‌های نرمال (L929) در غلظت‌های متفاوت از نانوامولسیون بررسی گردید. یافته‌ها: نتیجه آزمایش‌های آنتی‌اکسیدانی، DPPH و ABTS با IC50 گزارش شدهµg/mL 125 و 25/31 نشان دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی نانوامولسیون زیره سیاه می‌باشد که با افزایش غلظت، حذف رادیکال‌های آزاد نیز افزایش پیدا کرد. IC50 محاسبه شده در تست MTT بر روی سلول سرطانی پستان حدوداً g/mLµ 25 می‌باشد که نشان دهنده فعالیت ضدسرطانی نانوامولسیون است اما نانوامولسیون در غلظت‌های پایین تأثیر قابل توجهی بر روی سلول‌های نرمال نداشته است. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که نانوامولسیون اسانس زیره سیاه توانایی مهار تکثیر سلول‌های سرطانی و نیز مهار رادیکال‌های آزاد را دارا است.
    کلید واژگان
    نانوامولسیون
    آنتی‌اکسیدانی
    سرطان
    زیره سیاه
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-07-01
    1398-04-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
    گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران (نویسنده مسئول)
    گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4695-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/488029

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب