نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوردست, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorرنجکش زاده, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorقاسملوی, خسروfa_IR
dc.contributor.authorرنجکش زاده, هانیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:38:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:38:07Z
dc.date.available1399-08-21T22:38:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:38:07Z
dc.date.issued2019-06-01en_US
dc.date.issued1398-03-11fa_IR
dc.identifier.citationوردست, محمدرضا, رنجکش زاده, ناصر, قاسملوی, خسرو, رنجکش زاده, هانیه. (1398). اندازه‌گیری آکریل‌آمید در برخی فراورده‌های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(3), 207-216.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4597-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487761
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: آکریل‌آمید یک ماده شیمیایی آلی با فرمول C3H5NO است که اثرات سرطان‌زایی و ایجاد عیوب باروری در جنس مذکر آن در حیوانات و صدمات عصبی آن در انسان شناخته شده است. این ترکیب سرطان‌زا از حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها و غذاهایی که در درجه حرارت بالا پخته شده‌اند ایجاد می‌شود. آکریل‌آمید هم در غذاهای اصلی مانند نان و سیب‌زمینی و هم در محصولات خاصی مانند چیپس, بیسکویت و غیره می‌تواند وجود داشته باشد. متوسط جذب روزانه این ماده در بدن برای مردان و زنان به ترتیب 49/0 و 46/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تخمین زده شده است. با توجه به‌ضرورت اندازه‌گیری این ترکیب در معاونت دارو و غذا و عدم وجود متدی در این مرکز برای اندازه‌گیری این ترکیب، با امکانات موجود در دانشگاه تعریف و پیاده شد. در این طرح آکریل‌آمید موجود در نمونه‌ها ابتدا توسط کارتریج اصلاح‌شده استخراج و پیش تغلیظ شده و سپس توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد. مواد و روش کار: در مطالعه تجربی حاضر که به‌صورت میدانی صورت گرفت انواع نان, بیسکویت, چیپس و شکلات از فروشگاه‌های شهر تهیه‌شده و پس از استخراج آکریل‌آمید موجود در نمونه‌های ذکرشده بر اساس متدهای موجود در مقالات علمی توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) به همراه دتکتور UV مورداندازه‌گیری قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از اندازه‌گیری آکریل‌آمید در چهار نوع فرآورده شامل چیپس, نان, شکلات و بیسکویت با 10 نمونه از هر برند انجام شد و نتایج نشان‌دهنده آن است که در برخی نمونه‌های چیپس و بیسکوئیت‌های کاکائویی و نان بربری نسبت مقادیر بالاتری آکریل‌آمید وجود دارد ولی اکثراً در حد مجاز بوده و بیشترین میزان آکریل‌آمید در چیپس مشاهده شد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج قابل‌انتظار نشان می‌دهد که در اکثر نمونه‌ها میزان آکریل‌آمید در حد موردقبول بوده و این متد به‌راحتی قادر به اندازه‌گیری آکریل‌آمید با هزینه بسیار پایینی در مقایسه با متد GC-MS می‌باشد و قابل پیاده‌سازی در آزمایشگاه با یک دستگاه HPLC با دتکتور UV می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent494
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectآکریل‌آمیدfa_IR
dc.subjectفرآورده‌های سرخ‌کردنیfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافیfa_IR
dc.subjectداروسازیfa_IR
dc.titleاندازه‌گیری آکریل‌آمید در برخی فراورده‌های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، شیمی تجزیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه سم‌شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage207
dc.citation.epage216


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد