| dc.contributor.author | زردشتی, مینو | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی, ملاحت | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی جزنی, نیما | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:37:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:37:48Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:37:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:37:48Z | |
| dc.date.issued | 2015-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زردشتی, مینو, احمدی, ملاحت, حسینی جزنی, نیما. (1394). ارزیابی اثر توأم آنتیبیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن بر روی جدایههای مقاوم به متیسیلین استافیلوکوکوس اورئوس. مجله مطالعات علوم پزشکی, 26(5), 380-387. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2935-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487734 | |
| dc.description.abstract | پیشزمینه و هدف: اغلب جدایههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین نسبت به بسیاری از دیگر آنتیبیوتیکها نیز مقاوم میباشند و به دلیل مقاومت دارویی چندگانه میتوانند عامل عفونتهای صعب الاعلاج باشند. پایش و کنترل این جدایههای مقاوم یک ضرورت همیشگی است. فسفومایسین آنتیبیوتیک وسیع الطیفی است که ساخت پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتری را مهار میکند و در کنترل عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین مفید است. به دلیل گسترش توانایی این باکتری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکها و قابلیت سازگاری و بقا در محیطهای حاوی آنتیبیوتیک انجام مطالعات بهمنظور یافتن مواد طبیعی برخوردار از خواص ضد میکروبی، جهت استفاده در درمان عفونتهای استافیلوکوکی ضروری است. آویشن دارای اثرات ضد میکروبی بوده و تأثیر آن به روی استافیلوکوکهای مقاوم به متیسیلین قبلاً نشان داده شده است. در مطالعه حاضر کاربرد توأم فسفومایسین و اسانس آویشن در تشدید اثر ضد میکروبی یکدیگر در شرایط آزمایشگاهی بر روی جدایههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین موردبررسی قرار گرفت.مواد و روش کار: ۴۶ جدایه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین از نمونههای بالینی با منبع انسانی و دامی جدا گردید. مقادیر حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشنده آنتیبیوتیک فسفومایسین از طریق رقیقسازی متوالی آنتیبیوتیک در محیط کشت مایع در دامنه غلظتی حدفاصل ۱ – ۱۲۸ میکروگرم / در میلیلیتر برای هر جدایه تعیین گردید. حداقل غلظت کشنده اسانس آویشن با افزودن مقادیر حجمی مختلفی از اسانس در دامنه غلظت ۱۰ الی ۰۷۸/۰ درصد در محیط کشت مایع به دست آمد. برای سنجش تأثیر توأم آنتیبیوتیک و اسانس نیز غلظتهای مختلف اسانس آویشن در محیط کشت مولر هینتون براث تهیه گردید و سپس غلظت تحت حداقل غلظت کشنده از فسفومایسین به لولهها اضافه شد. کلیه رقتها با CFU/ml ۱۰۶× ۵/۱ باکتری تلقیح شد و در طول شب در ۳۷ درجه سانتیگراد گرمخانه گذاری شد. بدین ترتیب حداقل غلظت کشنده آنتیبیوتیک در حضور اسانس تعیین شد.یافتهها: از ۴۶ جدایه مقاوم به متیسیلین استافیلوکوکوس اورئوس ۱۵ درصد نسبت بهتمامی غلظتهای موردمطالعه از فسفومایسین حساس و ۲ درصد مقاوم بودند، درکل ۵/۴۳ درصد جدایهها مقاوم و ۵/۵۶ درصد جدایه حساس نسبت به فسفومایسین در نظرگرفته شد. جدایهها به غلظتهای مختلفی از اسانس آویشن حساس بودند. در بررسی اثر همافزایی بین آنتیبیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن، در ۴/۹۷ درصد از جدایهها اثر همافزایی مشاهده شد.بحث: با توجه به اثر ضد میکروبی اسانس آویشن بر روی جدایههای تحت بررسی در مطالعه حاضر و با توجه به خاصیت همافزایی اسانس آویشن و آنتیبیوتیک فسفومایسین بر روی اکثر جدایههای مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس، میتوان با انجام مطالعات بیشتر و تکمیلی، کاربرد همزمان این دو ترکیب را حداقل بهعنوان مواد ضدمیکروبی در فرمولاسیون ترکیبات موضعی پیشنهاد نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 263 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | استافیلوکوکوس اورئوس | fa_IR |
| dc.subject | فسفومایسین | fa_IR |
| dc.subject | اسانس آویشن | fa_IR |
| dc.subject | اثرات ضدمیکروبی | fa_IR |
| dc.subject | داروسازی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی اثر توأم آنتیبیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن بر روی جدایههای مقاوم به متیسیلین استافیلوکوکوس اورئوس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 380 | |
| dc.citation.epage | 387 | |