نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلیپور, بیت اللهfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور آژیری, سرورfa_IR
dc.contributor.authorاستادرحیمی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorدل آذر, عباسfa_IR
dc.contributor.authorمسگری, مهرانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:35:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:35:44Z
dc.date.available1399-08-21T22:35:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:35:44Z
dc.date.issued2011-02-01en_US
dc.date.issued1389-11-12fa_IR
dc.identifier.citationعلیپور, بیت الله, علیپور آژیری, سرور, استادرحیمی, علیرضا, دل آذر, عباس, مسگری, مهران. (1389). بررسی اثرات عصاره تام و فراکسیون­های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله در موش صحرایی دیابتی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 21(5), 398-406.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-824-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487559
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که اختلالات در عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله نقش عمده‌ای را در پاتوژنز بیماری دیابت و توسعه عوارض آن بازی می‌کنند. از قدیم‌الایام عصاره‌های گیاهی در کنترل این بیماری به­طور تجربی مصرف می‌شدند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات عصاره تام چای سیاه و فراکسیون­های حاصل از آن بر عوامل التهابی وهموگلوبین گلیکوزیله موش­های دیابتیک صورت گرفت.مواد و روش کار: در این مطالعه 56سرموش نر سه ماهه در محدوده وزنی 250-200 گرم انتخاب و به­طور تصادفی به هشت گروه 7تایی تقسیم و به مدت یک­ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه‌های اول و دوم سالم غیر دیابتی و بقیه گروه‌ها توسط استرپتوزوتوسین دیابتی شدند به گروه‌های مورد مطالعه به ترتیب: 1- حامل 2- عصاره تام +حامل 3- حامل 4- عصاره تام +حامل و به بقیه گروه‌ها فراکسیون­های هیدرو متانولی+حامل: 5-20درصد، 6-40درصد، 7- 60درصد، 8-‌تر کیب 80 و 100درصد به­صورت داخل صفاقی روزانه ترزیق شد. در پایان مطالعه از تمام گروه‌ها خون­گیری شد و هموگلوبین گیلکوزیله وعوامل التهابی: اینترلوکین1و6، TNfα و CRPبا استفاده از کیت‌های مربوطه اندازه گیری گردید. یافته­ها: در این مطالعه تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون20درصد حاصل از آن باعث کاهش عوامل التهابی: اینترلوکین1و6، و CRP در رت‌های سالم و دیابتیک شد (05/0P<) ولی تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون­های حاصل از آن تاثیری بر روی هموگلوبین گلیکوزیله رت‌های سالم و دیابتی نداشت. بحث و نتیجه گیری: تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون 20درصد حاصل از آن بر عوامل التهابی رت­هایfa_IR
dc.format.extent185
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectعصاره تام چای سیاهfa_IR
dc.subjectعوامل التهابیfa_IR
dc.subjectهموگلوبین گلیکوزیلهfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleبررسی اثرات عصاره تام و فراکسیون­های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله در موش صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue5
dc.citation.spage398
dc.citation.epage406


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد