| dc.contributor.author | علیپور, بیت الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیپور آژیری, سرور | fa_IR |
| dc.contributor.author | استادرحیمی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دل آذر, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | مسگری, مهران | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:35:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:35:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:35:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:35:44Z | |
| dc.date.issued | 2011-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علیپور, بیت الله, علیپور آژیری, سرور, استادرحیمی, علیرضا, دل آذر, عباس, مسگری, مهران. (1389). بررسی اثرات عصاره تام و فراکسیونهای هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله در موش صحرایی دیابتی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 21(5), 398-406. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-824-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487559 | |
| dc.description.abstract | پیش زمینه و هدف: شواهد فزایندهای وجود دارد که اختلالات در عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله نقش عمدهای را در پاتوژنز بیماری دیابت و توسعه عوارض آن بازی میکنند. از قدیمالایام عصارههای گیاهی در کنترل این بیماری بهطور تجربی مصرف میشدند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات عصاره تام چای سیاه و فراکسیونهای حاصل از آن بر عوامل التهابی وهموگلوبین گلیکوزیله موشهای دیابتیک صورت گرفت.مواد و روش کار: در این مطالعه 56سرموش نر سه ماهه در محدوده وزنی 250-200 گرم انتخاب و بهطور تصادفی به هشت گروه 7تایی تقسیم و به مدت یکماه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروههای اول و دوم سالم غیر دیابتی و بقیه گروهها توسط استرپتوزوتوسین دیابتی شدند به گروههای مورد مطالعه به ترتیب: 1- حامل 2- عصاره تام +حامل 3- حامل 4- عصاره تام +حامل و به بقیه گروهها فراکسیونهای هیدرو متانولی+حامل: 5-20درصد، 6-40درصد، 7- 60درصد، 8-تر کیب 80 و 100درصد بهصورت داخل صفاقی روزانه ترزیق شد. در پایان مطالعه از تمام گروهها خونگیری شد و هموگلوبین گیلکوزیله وعوامل التهابی: اینترلوکین1و6، TNfα و CRPبا استفاده از کیتهای مربوطه اندازه گیری گردید. یافتهها: در این مطالعه تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون20درصد حاصل از آن باعث کاهش عوامل التهابی: اینترلوکین1و6، و CRP در رتهای سالم و دیابتیک شد (05/0P<) ولی تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیونهای حاصل از آن تاثیری بر روی هموگلوبین گلیکوزیله رتهای سالم و دیابتی نداشت. بحث و نتیجه گیری: تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون 20درصد حاصل از آن بر عوامل التهابی رتهای | fa_IR |
| dc.format.extent | 185 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | عصاره تام چای سیاه | fa_IR |
| dc.subject | عوامل التهابی | fa_IR |
| dc.subject | هموگلوبین گلیکوزیله | fa_IR |
| dc.subject | آناتومی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات عصاره تام و فراکسیونهای هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله در موش صحرایی دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 398 | |
| dc.citation.epage | 406 | |