بررسی اثرات عصاره تام و فراکسیونهای هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله در موش صحرایی دیابتی
(ندگان)پدیدآور
علیپور, بیت اللهعلیپور آژیری, سروراستادرحیمی, علیرضادل آذر, عباسمسگری, مهراننوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیش زمینه و هدف: شواهد فزایندهای وجود دارد که اختلالات در عوامل التهابی و هموگلوبین گلیکوزیله نقش عمدهای را در پاتوژنز بیماری دیابت و توسعه عوارض آن بازی میکنند. از قدیمالایام عصارههای گیاهی در کنترل این بیماری بهطور تجربی مصرف میشدند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات عصاره تام چای سیاه و فراکسیونهای حاصل از آن بر عوامل التهابی وهموگلوبین گلیکوزیله موشهای دیابتیک صورت گرفت.مواد و روش کار: در این مطالعه 56سرموش نر سه ماهه در محدوده وزنی 250-200 گرم انتخاب و بهطور تصادفی به هشت گروه 7تایی تقسیم و به مدت یکماه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروههای اول و دوم سالم غیر دیابتی و بقیه گروهها توسط استرپتوزوتوسین دیابتی شدند به گروههای مورد مطالعه به ترتیب: 1- حامل 2- عصاره تام +حامل 3- حامل 4- عصاره تام +حامل و به بقیه گروهها فراکسیونهای هیدرو متانولی+حامل: 5-20درصد، 6-40درصد، 7- 60درصد، 8-تر کیب 80 و 100درصد بهصورت داخل صفاقی روزانه ترزیق شد. در پایان مطالعه از تمام گروهها خونگیری شد و هموگلوبین گیلکوزیله وعوامل التهابی: اینترلوکین1و6، TNfα و CRPبا استفاده از کیتهای مربوطه اندازه گیری گردید. یافتهها: در این مطالعه تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون20درصد حاصل از آن باعث کاهش عوامل التهابی: اینترلوکین1و6، و CRP در رتهای سالم و دیابتیک شد (05/0P
کلید واژگان
دیابتعصاره تام چای سیاه
عوامل التهابی
هموگلوبین گلیکوزیله
آناتومی
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2011-02-011389-11-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزدانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز




