نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصادق‌پور, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorنوربخش, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:35:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:35:29Z
dc.date.available1399-08-21T22:35:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:35:29Z
dc.date.issued2015-12-01en_US
dc.date.issued1394-09-10fa_IR
dc.identifier.citationصادق‌پور, مجید, نوربخش, فاطمه. (1394). بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه‌های بالینی در شرایط آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 26(9), 813-823.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3146-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487535
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: امروزه با وجود برخی اثرات جانبی نامطلوب داروهای مصنوعی، استفاده از داروهای گیاهی به‌عنوان درمان کاربرد گسترده‌ای یافته است. عصاره هیدروالکلی پوست تازه پسته بر روی باکتری‌های مورد بررسی مؤثر بوده که در عفونت‌های موضعی بیشتر استفاده می‌شود. هدف تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی( متانولی ) تهیه شده از پوست تازه پسته بر روی باکتری‌های گرم مثبت ( استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژن، باسیلوس سرئوس) جدا شده از نمونه‌های بالینی است. مواد و روش کار: باکتری‌های مورد نظر در نمونه‌های بالینی از آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ایزوله شدند وپس از جمع‌آوری و به آزمایشگاه تحقیقاتی منتقل شد. تعلیقی از باکتریهای ذکر شده تهیه شد که معادل نیم استاندارد مک‌فارلند بود و پس از کشت مجدد به‌منظور غربال کردن فعالیت ضد میکروبی عصاره،­ از روش چاهک، انتشار دیسکی، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده گردید تا جهت تعیین حداقل غلظت (رقت) مهارکننده و کشنده (MIC وMBC ) در شرایط ( in vitro ) مورد ارزیابی قرار گیرند.  یافته‌ها: این عصاره با اثرگذاری بر روی استرپتوکوک پیوژن نسبت به باکتری‌های دیگر و در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های آمیکاسین ؛ کلیندامایسین ؛ سفیکسیم بیشترین تأثیر را داشت. با توجه به اندازه قطر هاله عدم رشد، به ترتیب حساسیت: استرپتوکوک پایوژن،استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین تأثیر را دارد. نتایج MIC عصاره بر روی باکتری‌های مورد نظر در روش ماکرودایلوشن معادل µl/ml 1/16 و میزان MBC آن  µl/ml 2/32 گزارش شد. بحث: این عصاره بر روی باکتری‌های ذکر شده کاملاً مؤثر بوده و توصیه می‌شود این ترکیبات گیاهی علاوه بر تسریع بهبود عفونت‌های باکتریایی سطحی پوست ،بخصوص در سوختگی‌ها و مسمومیت‌های غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس بعنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی می‌تواند بیشتر استفاده گردد.fa_IR
dc.format.extent901
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectپوست پسته(Pistacia atlantica)fa_IR
dc.subjectاستافیلوکوک اورئوسfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوک پیوژنfa_IR
dc.subjectباسیلوس سرئوسfa_IR
dc.subjectاثرات ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه‌های بالینی در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین – پیشوا، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue9
dc.citation.spage813
dc.citation.epage823


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد