• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 26, شماره 9
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 26, شماره 9
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونه‌های بالینی در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    صادق‌پور, مجیدنوربخش, فاطمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    901.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: امروزه با وجود برخی اثرات جانبی نامطلوب داروهای مصنوعی، استفاده از داروهای گیاهی به‌عنوان درمان کاربرد گسترده‌ای یافته است. عصاره هیدروالکلی پوست تازه پسته بر روی باکتری‌های مورد بررسی مؤثر بوده که در عفونت‌های موضعی بیشتر استفاده می‌شود. هدف تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی( متانولی ) تهیه شده از پوست تازه پسته بر روی باکتری‌های گرم مثبت ( استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژن، باسیلوس سرئوس) جدا شده از نمونه‌های بالینی است. مواد و روش کار: باکتری‌های مورد نظر در نمونه‌های بالینی از آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ایزوله شدند وپس از جمع‌آوری و به آزمایشگاه تحقیقاتی منتقل شد. تعلیقی از باکتریهای ذکر شده تهیه شد که معادل نیم استاندارد مک‌فارلند بود و پس از کشت مجدد به‌منظور غربال کردن فعالیت ضد میکروبی عصاره،­ از روش چاهک، انتشار دیسکی، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده گردید تا جهت تعیین حداقل غلظت (رقت) مهارکننده و کشنده (MIC وMBC ) در شرایط ( in vitro ) مورد ارزیابی قرار گیرند.  یافته‌ها: این عصاره با اثرگذاری بر روی استرپتوکوک پیوژن نسبت به باکتری‌های دیگر و در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های آمیکاسین ؛ کلیندامایسین ؛ سفیکسیم بیشترین تأثیر را داشت. با توجه به اندازه قطر هاله عدم رشد، به ترتیب حساسیت: استرپتوکوک پایوژن،استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین تأثیر را دارد. نتایج MIC عصاره بر روی باکتری‌های مورد نظر در روش ماکرودایلوشن معادل µl/ml 1/16 و میزان MBC آن  µl/ml 2/32 گزارش شد. بحث: این عصاره بر روی باکتری‌های ذکر شده کاملاً مؤثر بوده و توصیه می‌شود این ترکیبات گیاهی علاوه بر تسریع بهبود عفونت‌های باکتریایی سطحی پوست ،بخصوص در سوختگی‌ها و مسمومیت‌های غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس بعنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی می‌تواند بیشتر استفاده گردد.
    کلید واژگان
    پوست پسته(Pistacia atlantica)
    استافیلوکوک اورئوس
    استرپتوکوک پیوژن
    باسیلوس سرئوس
    اثرات ضد میکروبی
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    9
    تاریخ نشر
    2015-12-01
    1394-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    استادیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین – پیشوا، ایران

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3146-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487535

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب