نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکارگرنوین, زهراfa_IR
dc.contributor.authorپورقاسم گرگری, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorرنجبر, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرشیدخانی, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, سانازfa_IR
dc.contributor.authorحسین پور, سونیاfa_IR
dc.contributor.authorنصیری, زینبfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:34:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:34:35Z
dc.date.available1399-08-21T22:34:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:34:35Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationکارگرنوین, زهرا, پورقاسم گرگری, بهرام, رنجبر, فاطمه, رشیدخانی, بهرام, زارعی, ساناز, حسین پور, سونیا, نصیری, زینب. (1392). رابطه گروه‌های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز. مجله مطالعات علوم پزشکی, 24(11), 872-882.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487458
dc.description.abstractپیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم‌های 25 تا 44 ساله می‌باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده‌اند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه‌های غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک می‌باشد.مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه‌های روان شناختی، و سپس پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافته‌ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی مرکبات و میوه‌های خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوه‌ها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشین‌های گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی‌داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینی‌ها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایین‌تری از این زیرگروه‌ها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه‌های غذایی سالم‌تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی‌داری دارد.fa_IR
dc.format.extent198
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectرگرسیون لجستیکfa_IR
dc.subjectافسردگی اساسیfa_IR
dc.subjectگروه‌های غذاییfa_IR
dc.subjectزنان بزرگسالfa_IR
dc.subjectآناتومیfa_IR
dc.titleرابطه گروه‌های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue11
dc.citation.spage872
dc.citation.epage882


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد