| dc.contributor.author | کارگرنوین, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورقاسم گرگری, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | رنجبر, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدخانی, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارعی, ساناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین پور, سونیا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصیری, زینب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T22:34:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T22:34:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T22:34:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T22:34:35Z | |
| dc.date.issued | 2014-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کارگرنوین, زهرا, پورقاسم گرگری, بهرام, رنجبر, فاطمه, رشیدخانی, بهرام, زارعی, ساناز, حسین پور, سونیا, نصیری, زینب. (1392). رابطه گروههای غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز. مجله مطالعات علوم پزشکی, 24(11), 872-882. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2717-008X | |
| dc.identifier.uri | http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487458 | |
| dc.description.abstract | پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانمهای 25 تا 44 ساله میباشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان دادهاند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروههای غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک میباشد.مواد و روشها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامههای روان شناختی، و سپس پرسشنامههای اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافتهها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوشگر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروههای غذایی مرکبات و میوههای خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوهها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشینهای گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنیداری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروههای غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینیها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایینتری از این زیرگروهها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروههای غذایی سالمتر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنیداری دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 198 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله مطالعات علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Studies in Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | رگرسیون لجستیک | fa_IR |
| dc.subject | افسردگی اساسی | fa_IR |
| dc.subject | گروههای غذایی | fa_IR |
| dc.subject | زنان بزرگسال | fa_IR |
| dc.subject | آناتومی | fa_IR |
| dc.title | رابطه گروههای غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 11 | |
| dc.citation.spage | 872 | |
| dc.citation.epage | 882 | |