• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 24, شماره 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 24, شماره 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    رابطه گروه‌های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز

    (ندگان)پدیدآور
    کارگرنوین, زهراپورقاسم گرگری, بهرامرنجبر, فاطمهرشیدخانی, بهرامزارعی, سانازحسین پور, سونیانصیری, زینب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    198.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم‌های 25 تا 44 ساله می‌باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده‌اند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه‌های غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک می‌باشد.مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه‌های روان شناختی، و سپس پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافته‌ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی مرکبات و میوه‌های خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوه‌ها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشین‌های گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی‌داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینی‌ها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایین‌تری از این زیرگروه‌ها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه‌های غذایی سالم‌تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی‌داری دارد.
    کلید واژگان
    رگرسیون لجستیک
    افسردگی اساسی
    گروه‌های غذایی
    زنان بزرگسال
    آناتومی

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487458

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب