نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزایی, زیباfa_IR
dc.contributor.authorدهقان, غلامرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:32:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:32:58Z
dc.date.available1399-08-21T22:32:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:32:58Z
dc.date.issued2016-07-01en_US
dc.date.issued1395-04-11fa_IR
dc.identifier.citationمیرزایی, زیبا, دهقان, غلامرضا. (1395). ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی‌اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 27(4), 321-329.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3503-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487343
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه‌ی تغییرات فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و میزان جمع‌‌آوری رادیکال‌‌های آزاد در شرایط in vitro توسط عصاره‌‌های متانولی بخش‌های مختلف گیاهان بارهنگ، شبدر، کندر و گردو است. مواد و روش‌ کار: برای این کار عصاره‌‌ها با روش‌‌های سنجش قدرت آنتی‌‌اکسیدانی FRAP، DPPH وABTS مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. محتوای فنول و فلاونوئید تام نیز در نمونه‌‌های گیاهی ذکر شده با روش‌‌های اسپکتروفتومتری UV/Vis تعیین شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که IC50 در مهار رادیکال پایدار DPPH برای عصاره‌‌ استخوان مغز گردو 93/2 است. بررسی سنجش‌های ABTS وFRAP نیز نشان داد که عصاره‌‌های استخوان مغز گردو، پوسته سبز گردو و بارهنگ نسبت به عصاره‌‌های دیگر فعال‌تر بوده و فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی بالاتری را نشان می‌‌دهند. بررسی محتوای فلاونوئیدی و فنولی تام عصاره‌‌ها نیز بیانگر این است که به ترتیب عصاره‌‌ بارهنگ دارای بیشترین محتوای فلاونوئیدی و همچنین همه عصاره‌‌ها به‌جز کندر دارای بیشترین محتوای فنولی می‌‌باشند. بحث و نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که بین محتوای فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها ارتباط مستقیمی وجود دارد. شبدر باوجود بالا بودن میزان ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی کم‌تر از حد انتظاری نشان داد. نتیجه آن‌که فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های گیاهی فقط بر اساس محتوای فنولی آن‌ها توضیح داده نمی‌شوند. بلکه نیازمند موارد دیگر نیز هستند؛ و با توجه به این‌که ترکیبات فنولی با ساختار مختلف، فعالیت آنتی‌اکسیدانی متنوعی دارند. درنتیجه به‌طورقطع نمی‌‌توان گفت همیشه رابطه مستقیمی بین فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نمونه‌‌ها وجود دارد.fa_IR
dc.format.extent708
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectفعالیت آنتی‌‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectDPPHfa_IR
dc.subjectABTSfa_IR
dc.subjectFRAPfa_IR
dc.subjectفلاونویید تامfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی‌اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage321
dc.citation.epage329


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد