• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط بین تغییرات فعالیت آنتی‌اکسیدانی با مقادیر متفاوت ترکیبات فنولی

    (ندگان)پدیدآور
    میرزایی, زیبادهقان, غلامرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    709.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه‌ی تغییرات فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و میزان جمع‌‌آوری رادیکال‌‌های آزاد در شرایط in vitro توسط عصاره‌‌های متانولی بخش‌های مختلف گیاهان بارهنگ، شبدر، کندر و گردو است. مواد و روش‌ کار: برای این کار عصاره‌‌ها با روش‌‌های سنجش قدرت آنتی‌‌اکسیدانی FRAP، DPPH وABTS مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. محتوای فنول و فلاونوئید تام نیز در نمونه‌‌های گیاهی ذکر شده با روش‌‌های اسپکتروفتومتری UV/Vis تعیین شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که IC50 در مهار رادیکال پایدار DPPH برای عصاره‌‌ استخوان مغز گردو 93/2 است. بررسی سنجش‌های ABTS وFRAP نیز نشان داد که عصاره‌‌های استخوان مغز گردو، پوسته سبز گردو و بارهنگ نسبت به عصاره‌‌های دیگر فعال‌تر بوده و فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی بالاتری را نشان می‌‌دهند. بررسی محتوای فلاونوئیدی و فنولی تام عصاره‌‌ها نیز بیانگر این است که به ترتیب عصاره‌‌ بارهنگ دارای بیشترین محتوای فلاونوئیدی و همچنین همه عصاره‌‌ها به‌جز کندر دارای بیشترین محتوای فنولی می‌‌باشند. بحث و نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که بین محتوای فنولی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها ارتباط مستقیمی وجود دارد. شبدر باوجود بالا بودن میزان ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی کم‌تر از حد انتظاری نشان داد. نتیجه آن‌که فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های گیاهی فقط بر اساس محتوای فنولی آن‌ها توضیح داده نمی‌شوند. بلکه نیازمند موارد دیگر نیز هستند؛ و با توجه به این‌که ترکیبات فنولی با ساختار مختلف، فعالیت آنتی‌اکسیدانی متنوعی دارند. درنتیجه به‌طورقطع نمی‌‌توان گفت همیشه رابطه مستقیمی بین فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نمونه‌‌ها وجود دارد.
    کلید واژگان
    فعالیت آنتی‌‌اکسیدان
    DPPH
    ABTS
    FRAP
    فلاونویید تام
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-07-01
    1395-04-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده علوم، دانشگاه زنجان
    دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3503-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487343

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب