نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعصومی, ولی الهfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, مهرانfa_IR
dc.contributor.authorفروغ, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorشهابی, نسیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:32:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:32:19Z
dc.date.available1399-08-21T22:32:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:32:19Z
dc.date.issued2016-10-01en_US
dc.date.issued1395-07-10fa_IR
dc.identifier.citationمعصومی, ولی اله, تاجیک, حسین, مرادی, مهران, فروغ, مهرداد, شهابی, نسیم. (1395). اثرات ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلی O157:H7. مجله مطالعات علوم پزشکی, 27(7), 608-617.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487279
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: اشرشیاکلیO157: H7 باکتری بیماری‌‌زای مشترک بین انسان و حیوان بوده و یکی از مهم‌ترین عوامل باکتریایی منتقله از مواد غذایی است. این مطالعه باهدف بررسی خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلیO157: H7 در محیط آزمایشگاهی و مدل غذایی شیر پاستوریزه انجام گردید. مواد و روش کار: نانوامولسیون اسانس به روش برگشت فاز تهیه و میانگین اندازه ذرات با استفاده از روش پراکنش نور دینامیک موردبررسی قرار گرفت. ویژگی‌های ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ باکتری در محیط کشت BHI و شیر پاستوریزه (5/1 و 2/3 درصد چربی) در فواصل زمانی، صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه تعیین گردید. یافته‌‌ها: میانگین اندازه ذرات، 5/66 نانومتر شد. متوسط قطر هاله‌‌ی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، 4/0± 74/8 میلی‌متر و در روش انتشار در فاز بخار صفر گزارش گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی 2500 میکرولیتر در میلی‌لیتر گزارش گردید. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در محیط BHI براث بررسی و نشان داد شد که رقت 1/0 و 01/0 در 60 دقیقه باعث کاهش 6 سیکل لگاریتمی از باکتری گردید. رقت‌های اشاره شده، در شیر پاستوریزه 5/1 درصد چربی باعث کاهش تقریبی 5/3 سیکل لگاریتمی و در شیر پاستوریزه با 2/3 درصد چربی تقریباً در هر سه رقت کاهش 5/2 سیکل لگاریتمی در تعداد باکتری‌ها مشاهده گردید. بحث و نتیجه‌‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه، می‌توان به این نتیجه رسید که در صورت بهینه‌سازی فرآیند تهیه نانوامولسیون، می‌توان ازاین‌روش به‌طور مناسبی در کنترل عوامل میکروبی بهره جست.fa_IR
dc.format.extent589
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectاشرشیاکلیO157:H7fa_IR
dc.subjectنانوامولسیونfa_IR
dc.subjectاسانس آویشن شیرازی. ضد میکروب.fa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleاثرات ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلی O157:H7fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue7
dc.citation.spage608
dc.citation.epage617


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد