• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 7
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 7
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلی O157:H7

    (ندگان)پدیدآور
    معصومی, ولی الهتاجیک, حسینمرادی, مهرانفروغ, مهردادشهابی, نسیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    589.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: اشرشیاکلیO157: H7 باکتری بیماری‌‌زای مشترک بین انسان و حیوان بوده و یکی از مهم‌ترین عوامل باکتریایی منتقله از مواد غذایی است. این مطالعه باهدف بررسی خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلیO157: H7 در محیط آزمایشگاهی و مدل غذایی شیر پاستوریزه انجام گردید. مواد و روش کار: نانوامولسیون اسانس به روش برگشت فاز تهیه و میانگین اندازه ذرات با استفاده از روش پراکنش نور دینامیک موردبررسی قرار گرفت. ویژگی‌های ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ باکتری در محیط کشت BHI و شیر پاستوریزه (5/1 و 2/3 درصد چربی) در فواصل زمانی، صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه تعیین گردید. یافته‌‌ها: میانگین اندازه ذرات، 5/66 نانومتر شد. متوسط قطر هاله‌‌ی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، 4/0± 74/8 میلی‌متر و در روش انتشار در فاز بخار صفر گزارش گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی 2500 میکرولیتر در میلی‌لیتر گزارش گردید. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در محیط BHI براث بررسی و نشان داد شد که رقت 1/0 و 01/0 در 60 دقیقه باعث کاهش 6 سیکل لگاریتمی از باکتری گردید. رقت‌های اشاره شده، در شیر پاستوریزه 5/1 درصد چربی باعث کاهش تقریبی 5/3 سیکل لگاریتمی و در شیر پاستوریزه با 2/3 درصد چربی تقریباً در هر سه رقت کاهش 5/2 سیکل لگاریتمی در تعداد باکتری‌ها مشاهده گردید. بحث و نتیجه‌‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه، می‌توان به این نتیجه رسید که در صورت بهینه‌سازی فرآیند تهیه نانوامولسیون، می‌توان ازاین‌روش به‌طور مناسبی در کنترل عوامل میکروبی بهره جست.
    کلید واژگان
    اشرشیاکلیO157:H7
    نانوامولسیون
    اسانس آویشن شیرازی. ضد میکروب.
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    7
    تاریخ نشر
    2016-10-01
    1395-07-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487279

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب