کنترل زیستی لیستریا مونوسیتوژنز توسط لاکتوباسیلوس روتری به همراه عصاره آبی سیر در محیط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
خلیلی صدقیانی, سرورتاجیک, حسینعلی اکبرلو, جوادمحمدی, شادیهکاظم نیا, علینوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: طبیعت منحصربهفرد لیستریا مونوسیتوژنز و توانایی رشد در درجه حرارتهای یخچالی، لیستریا مونوسیتوژنز را به یک تهدید جدی برای ایمنی محصولات گوشتی آماده مصرف تبدیل کرده است. مشخصشده است که باکتریهای اسیدلاکتیک در مهار لیستریا مونوسیتوژنز در فراوردههای گوشتی ازجمله گوشت تازه و پخته مؤثر میباشند. پریبیوتیکها در بسیاری از مواد غذایی ازجمله سیر وجود دارند که رشد لاکتوباسیلوسها را تحریک میکنند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز میباشد.
مواد و روش کار: ابتدا اثر تحریکی عصاره آبی سیر بر رشد لاکتوباسیلوس روتری در سه غلظت مختلف (50، 100 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر) بررسی شد. سپس اثر مهاری لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر علیه لیستریا مونوسیتوژنز در مدتزمان صفر، 4، 8 و 24 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دو غلظت (100 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر) عصاره آبی سیر بیشترین اثر تحریکی را بر روی رشد لاکتوباسیلوس روتری داشت. همچنین لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر بهطور مؤثر رشد پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز را مهار نمود.
بحث و نتیجهگیری: استفاده از عصاره آبی سیر همراه با لاکتوباسیلوس روتری اثر مهاری لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز را افزایش میدهد.
کلید واژگان
لیستریا مونوسیتوژنزلاکتوباسیلوس روتری
کنترل زیستی
عصاره آبی سیر
میکروبیولوژی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2016-10-011395-07-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
دانشکده دامپزشکی ارومیهدانشکده دامپزشکی
دانشکده دامپزشکی ارومیه
دانشکده دامپزشکی
دانشکده دامپزشکی




