• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 7
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 27, شماره 7
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کنترل زیستی لیستریا مونوسیتوژنز توسط لاکتوباسیلوس روتری به همراه عصاره آبی سیر در محیط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    خلیلی صدقیانی, سرورتاجیک, حسینعلی اکبرلو, جوادمحمدی, شادیهکاظم نیا, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    551.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: طبیعت منحصربه‌فرد لیستریا مونوسیتوژنز و توانایی رشد در درجه حرارت‌‌های یخچالی، لیستریا مونوسیتوژنز را به یک تهدید جدی برای ایمنی محصولات گوشتی آماده مصرف تبدیل کرده است. مشخص‌شده است که باکتری‌‌های اسیدلاکتیک در مهار لیستریا مونوسیتوژنز در فراورده‌‌های گوشتی ازجمله گوشت تازه و پخته مؤثر می‌‌باشند. پری‌‌بیوتیک‌‌ها در بسیاری از مواد غذایی ازجمله سیر وجود دارند که رشد لاکتوباسیلوس‌‌ها را تحریک می‌‌کنند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز می‌‌باشد. مواد و روش‌ کار: ابتدا اثر تحریکی عصاره آبی سیر بر رشد لاکتوباسیلوس‌‌ روتری در سه غلظت مختلف (50، 100 و 200 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) بررسی شد. سپس اثر مهاری لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر علیه لیستریا مونوسیتوژنز در مدت‌زمان صفر، 4، 8 و 24 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دو غلظت (100 و 200 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) عصاره آبی سیر بیشترین اثر تحریکی را بر روی رشد لاکتوباسیلوس روتری داشت. همچنین لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر به‌‌طور مؤثر رشد پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز را مهار نمود. بحث و نتیجه‌گیری: استفاده از عصاره آبی سیر همراه با لاکتوباسیلوس روتری اثر مهاری لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز را افزایش می‌‌دهد.
    کلید واژگان
    لیستریا مونوسیتوژنز
    لاکتوباسیلوس روتری
    کنترل زیستی
    عصاره آبی سیر
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    7
    تاریخ نشر
    2016-10-01
    1395-07-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده دامپزشکی ارومیه
    دانشکده دامپزشکی
    دانشکده دامپزشکی ارومیه
    دانشکده دامپزشکی
    دانشکده دامپزشکی

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3360-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487274

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب