نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسماعیلی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمهدی زاده, تورجfa_IR
dc.contributor.authorمایلی, مهساfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:32:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:32:10Z
dc.date.available1399-08-21T22:32:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:32:10Z
dc.date.issued2017-08-01en_US
dc.date.issued1396-05-10fa_IR
dc.identifier.citationاسماعیلی, فاطمه, تاجیک, حسین, مهدی زاده, تورج, مایلی, مهسا. (1396). بررسی و مقایسه عملکرد آنتی‌اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis). مجله مطالعات علوم پزشکی, 28(5), 311-320.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3545-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487266
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: امروزه با توجه به اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدانت‌های سنتزی، تمایل زیادی به استفاده از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانتی وجود دارد. این مطالعه نیز، باهدف بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانتی گیاه اناریجه (Pimpinella affinis) به‌عنوان جایگزینی برای آنتی‌اکسیدانت‌های سنتزی انجام گردید.  مواد و روش کار: محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتو اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانتی اسانس و عصاره آبی - الکلی در غلظت‌های مختلف با استفاده از سه روش، مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS و ارزیابی قدرت احیاکنندگی در مقایسه با BHT مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: میزان فنل کل اسانس و عصاره اناریجه به ترتیب برابر با 25/4±14/53 و 12/1±68/37 میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود. در روش DPPH عصاره اثر مهاری قابل‌توجهی از خود نشان داد و اختلاف معنی‌داری با اسانس داشت (05/0p≤). در ارزیابی قدرت احیاکنندگی نیز با افزایش غلظت اسانس و عصاره، شاهد افزایش در قدرت احیاکنندگی آهن بودیم. در آزمون ABTS بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی اسانس و عصاره مربوط به غلظت 4 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر اناریجه به ترتیب با درصد بازدارندگی 24درصد و 92درصد بود که در مقایسه با BHT بازدارندگی کم‌تری نشان دادند. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره الکلی-آبی اناریجه دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانتی بوده و پس از انجام تحقیقات جامع‌تر می‌توانند در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده واقع شوند.fa_IR
dc.format.extent689
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاثرات آنتی‌اکسیدانتیfa_IR
dc.subjectعصاره الکلی آبیfa_IR
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleبررسی و مقایسه عملکرد آنتی‌اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage311
dc.citation.epage320


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد