بررسی و مقایسه عملکرد آنتیاکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)
(ندگان)پدیدآور
اسماعیلی, فاطمهتاجیک, حسینمهدی زاده, تورجمایلی, مهسانوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: امروزه با توجه به اثرات نامطلوب آنتیاکسیدانتهای سنتزی، تمایل زیادی به استفاده از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص آنتیاکسیدانتی وجود دارد. این مطالعه نیز، باهدف بررسی اثرات آنتیاکسیدانتی گیاه اناریجه (Pimpinella affinis) بهعنوان جایگزینی برای آنتیاکسیدانتهای سنتزی انجام گردید.
مواد و روش کار: محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتو اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانتی اسانس و عصاره آبی - الکلی در غلظتهای مختلف با استفاده از سه روش، مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و ارزیابی قدرت احیاکنندگی در مقایسه با BHT مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: میزان فنل کل اسانس و عصاره اناریجه به ترتیب برابر با 25/4±14/53 و 12/1±68/37 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود. در روش DPPH عصاره اثر مهاری قابلتوجهی از خود نشان داد و اختلاف معنیداری با اسانس داشت (05/0p≤). در ارزیابی قدرت احیاکنندگی نیز با افزایش غلظت اسانس و عصاره، شاهد افزایش در قدرت احیاکنندگی آهن بودیم. در آزمون ABTS بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی اسانس و عصاره مربوط به غلظت 4 میلیگرم بر میلیلیتر اناریجه به ترتیب با درصد بازدارندگی 24درصد و 92درصد بود که در مقایسه با BHT بازدارندگی کمتری نشان دادند.
بحث و نتیجهگیری: نتایج بهدستآمده در این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره الکلی-آبی اناریجه دارای فعالیت آنتیاکسیدانتی بوده و پس از انجام تحقیقات جامعتر میتوانند در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده واقع شوند.
کلید واژگان
اسانساثرات آنتیاکسیدانتی
عصاره الکلی آبی
فنل کل
تغذیه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2017-08-011396-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه




