نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخیری, آقاخانfa_IR
dc.contributor.authorعلی اکبرلو, جوادfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, راحلهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:30:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:30:17Z
dc.date.available1399-08-21T22:30:16Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:30:17Z
dc.date.issued2020-02-01en_US
dc.date.issued1398-11-12fa_IR
dc.identifier.citationخیری, آقاخان, علی اکبرلو, جواد, طهماسبی, راحله. (1398). ارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس و اثرات سلامتی بخش آن‌ها در انسان. مجله مطالعات علوم پزشکی, 30(12), 981-993.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4944-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487113
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: ازآنجایی‌که آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در ماهی‌ها نقش مهمی در مهار رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از بیماری‌ها مانند سرطان، آترواسکلروزیس، دیابت و غیره در انسان دارند، این مطالعه به‌منظور سنجش خاصیت آنتی‌اکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس جهت بررسی اثرات سلامتی بخش آن‌ها در انسان واقع در شمال غرب ایران انجام گردید. مواد و روش کار: در این پژوهش پس از تهیه عصاره آبی و الکلی گوشت 2 گونه از ماهیان پرمصرف موردمطالعه صیدشده در حوزه رودخانه ارس (سوف و کپور)، خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره آن‌ها با استفاده از روش‌های DPPH، ABTS و RP در مقایسه با BHT موردبررسی قرار گرفت. نتایج با آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی دانکن بررسی شد. یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست‌آمده در عصاره‌های آبی و الکلی، گوشت ماهی سوف به‌طور معناداری دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و قدرت احیاکنندگی بالاتری نسبت به ماهی کپور دارا بود. تفاوت معنی‌داری بین خاصیت آنی اکسیدانی گوشت دو گونه ماهی وجود داشت (P<0.05). بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که گوشت ماهی سوف خاصیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری را دارا می‌باشد. این نتایج با توجه به اثرات مفید آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامتی انسان، مصرف ماهی به‌ویژه ماهی‌ها با خواص آنتی‌اکسیدانی و احیاکنندگی بالا مانند ماهی سوف را توصیه می‌کند.fa_IR
dc.format.extent2754
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectسلامتی بخشfa_IR
dc.subjectسوفfa_IR
dc.subjectکپورfa_IR
dc.subjectرودخانه ارسfa_IR
dc.subjectخاصیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس و اثرات سلامتی بخش آن‌ها در انسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentمجتمع تحقیقاتی و آموزشی ارومیهfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue12
dc.citation.spage981
dc.citation.epage993


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد